Apple toont Google Maps-beelden niet op Apple.com

Apple heeft Google Maps mogelijk bewust niet getoond op de Features-pagina van de nieuwe iPad. De afbeelding ontbreekt, maar is wel terug te vinden op Apple's servers.

Google MapsApple zou afbeeldingen van Google Maps op het Retinascherm van de nieuwe iPad bewust niet hebben getoond op Apple.com. Hoewel de afbeeldingen niet op de pagina staan, zijn ze wel op Apple’s server terug te vinden. Het ontbreken van de afbeeldingen is opmerkelijk, gezien Apple met iPhoto voor het eerst overstapte naar een alternatieve kaartendienst.

De Features-pagina op Apple.com laat je het scherm van de iPad 2 naast die van de nieuwe iPad leggen. De afbeeldingen hiervoor dragen de bestandsnaam ‘retina_gallery’, gevolgd door een cijfer. 1, 2 en 4 zijn terug te vinden, maar nummer 3 lijkt te ontbreken. Probeer je deze alsnog op te vragen, dan krijg je een afbeelding te zien van van Google Maps op de nieuwe iPad. Op de kaart staat een route van het Louvre naar de Eiffeltoren uitgestippeld.

In iPhoto gebruikt Apple deels Google Maps, maar op een aantal andere locaties in de app wordt er de alternatieve kaartendienst OpenStreetMap gebruikt. De stap is opmerkelijk, omdat Apple al jaren gebruik maakt van Google Maps. Door over te stappen naar een alternatief, zou Apple mogelijk kosten bij Google proberen te drukken, of misschien werken aan een eigen navigatiedienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2012, 11:44
Categorie Apple
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.