Reacties voor: Verdwaal nooit meer op Schiphol dankzij 2.000 iBeacons

De Schiphol-app kan vanaf nu meer dan 2000 iBeacons benutten die over het vliegveld verspreid zijn. Dankzij de iBeacons kan de locatie van de reiziger tot op vijf meter nauwkeurig worden bepaald.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Mooie opsteker voor M2Mobi! Ik ga binnenkort weer vliegen dus meteen even proberen.

  2. Kansloze investering. De borden op Schiphol zijn duidelijk genoeg. Je hebt meestal geen hand vrij om continu met je iPhone in je hand te lopen als je reist met bagage ed.

  3. Meteen nu uitgeprobeerd. Werkt goed, maar wat heb je er aan? Borden zijn zo duidelijk dat je hier echt niet kunt verdwalen. Maar ja, technisch gezien werkt het wel.

  4. @Bollie: ᴡᴀᴛᴄʜ kan wel haha

  5. Vliegvelden zijn absoluut geen doolhof voor mij ☺️ mensen bereiken al heel wat als ze de borden écht gaan lezen.

  6. Om een internationaal vliegveld te zijn, de gebruiker te helpen (voornamelijk buitenlanders, mensen uit eigen land zijn uiteraard bekend in Schiphol) en vergeet de belangrijkste reden niet waarom SChiphol dit doet; cash reclame, winkels verkopen etc, ze zien waar de meeste personen ”hangen” iets drinken en/of het internet opgaan, als jij hier je selling point van maakt en je kan het onderbouwen met statistieken (kijk eens in de maand december 100.000 personen bij die en die toko) verhoog je hiermee de waarde van een winkel, reclame bord etc.

    Los van het geld kunnen ze bijvoorbeeld ook mensen evacueren tijdens een calamiteit en weten hoeveel mensen er nog in een bepaalde gate zijn… nee grapje het is voor het geld.

    Origineel geplaatst door balken07
    Vliegvelden zijn absoluut geen doolhof voor mij ️ mensen bereiken al heel wat als ze de borden écht gaan lezen.

    En als je Chinees bent of een andere taal als moedertaal hebt, en je kunt uit je eigen Apple store deze app downloaden, denk wat verder dan de paar zielen in Nederland 😉

  7. Origineel geplaatst door balken07
    Vliegvelden zijn absoluut geen doolhof voor mij ️ mensen bereiken al heel wat als ze de borden écht gaan lezen.

    En als je Chinees bent of een andere taal als moedertaal hebt, en je kunt uit je eigen Apple store deze app downloaden, denk wat verder dan de paar zielen in Nederland 😉

  8. @bordenfans
    Wordt een ander verhaal als je een tsjech bent met gebrekkige kennis van engels of nederlands

  9. Wat kost een iBeacon? Die investering had men beter ergens anders in kunnen steken. Nu kom ik niet dagelijks op Schiphol, maar wie een beetje kan lezen heeft geen enkele behoefte aan deze meer dan luxe app. Wat een kul. De bewegwijzering is meer dan uitstekend en zelfs zonder leesbril te lezen. Als er een verdwaalt, dan ben ik het wel. Bovendien heeft het wel iets van charme om op een luchthaven een beetje je pad te moeten zoeken. Waarschijnlijk moest er nog een stukje budget van 2015 uitgegeven worden… Die app ga ik wel proberen uiteraard. Niet om de weg te zoeken, maar of hij een beetje werkt. Dit soort apps vind ik grappig 😎

  10. Origineel geplaatst door Gabor
    Wordt een ander verhaal als je een tsjech bent met gebrekkige kennis van engels of nederlands

    Hetzelfde geldt als jij (of ik) op een Tsjechisch vliegveld staat.

  11. Alleen je lokatie te zien krijgen is misschien niet echt nuttig, maar je krijgt ook te zien hoelang het nog duurt om naar je Gate te lopen.
    Misschien dat je zelfs nog een notificatie krijgt als de tijd begint te dringen 😀

    Hoe vaak je wel niet hoort “Mr xxx, please proceed to Gate y, you are delaying the flight”

    Als het ook maar een paar % aan passagiers scheelt die zo wel op tijd zijn, dan zou het Schiphol veel geld kunnen besparen.

  12. Origineel geplaatst door Robin
    ᴡᴀᴛᴄʜ kan wel haha

    En die wordt nog niet ondersteund… Al heb ik begrepen dat ze er mee bezig zijn!
    Er loopt zelfs al een pilot!

  13. @Leander: Er lopen wel meer piloten op schiphol 😉

  14. Even een citaat:
    “Als je regelmatig met het vliegtuig reist, weet je wat voor doolhof een vliegveld kan zijn als je niet precies weet waar je naartoe moet.”

    Dit is de eerste zin van het artikel die niet klopt (naar mijn idee, om mijn opmerking niet objectief juist te maken) en maakt de app daarom overbodig.

    Zodra ik, tenminste, ergens ‘regelmatig’ kom word (of is het wordt? Excuses, ik ben dyslectisch en heb daar moeite mee) het juist makkelijker om precies te weten waar ik naartoe moet. Hebben anderen daar ook ‘last’ van?

  15. Origineel geplaatst door MarkM
    @Leander: Er lopen wel meer piloten op schiphol 😉

    😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.