Reacties voor: Schatting: Derde generatie iPad bevat 310 dollar aan onderdelen

UBM TechInsight schat dat er in de derde generatie iPad 310 dollar aan onderdelen zit. Zij baseren zich op de onthulling van woensdag 7 maart. Hoeveel de iPad precies bevat ontdekken we na 16 maart pas.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Frabicage kosten,
    Ik zou eerder assemblage kosten. En verpakking kosten neerzetten

  2. wow 310 dollar kleine winst voor apple

  3. Origineel geplaatst door Michel
    wow 310 dollar kleine winst voor apple

    Naast de materiaalkosten zijn er talloze additionele kosten zoals assemblage, transport, marketing, r&d, personeelskosten, apple stores etc. Dus 310 euro winst is natuurlijk onzin. Het feit blijft wel dat Apple niet te klagen heeft gezien de grote winsten elk jaar maar het is natuurlijk wel fijn om alles in een juist perspectief te zien.

  4. Die $310 is echt alleen de inkoop van de onderdelen. De verkooprijs is $629. Maar uit die $319 dollar verschil moeten dus alle overige kosten: ontwikkeling, software, montage, verpakking, verzending, marketing, diverse belastingen, personeelskosten, overhead, enz.

    Apple maakt mooie winstcijfers maar geen $319 per iPad.

  5. @Orion:
    310 dollar maken en 600 dollar verkopen.
    290 dollar
    Apple maakt 290 Dollar per iPad Daarvan betalen ze de vracht etc uit eindelijk.
    Je moet eigelijk als volgt denken.
    Als je een iPad koopt betaal je 310 Euro voor het apparaat en de rest is voor overige zaken van apple want dat gebruiken ze weer om alles te doen.

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Als je een iPad koopt betaal je 310 Euro voor het apparaat en de rest is voor overige zaken van apple want dat gebruiken ze weer om alles te doen.

    Nee, je betaalt $310 (geen euro, dollar) voor een handvol losse onderdelen die je dan in China op moet halen en zelf in elkaar zetten. Oh ja, dan moet je ook nog even een OS schrijven en een paar apps om te kunnen mailen en browsen. En ergens een lader regelen, want die zit ook niet in die $310.

  7. Vind dit soort schattingen altijd slecht.
    1- Ze weten de echte prijs van de onderdelen niet.
    2- Dit is excl fabricage kosten en verzendkosten
    3- De belangrijkste.. Dit is excl alle kosten die apple maakt aan personeel voor de ontwikkeling van de iPad en nog belangrijker de ontwikkeling van de iOS software.

    Het is echt geen super vette winst uiteindelijk meer. Maar personeel is niet belangrijk?
    Misschien zouden ze de kosten van de materialen moeten bereken dus enkel het plastic, metaal, alluminium en silliconen(cpu) dat er in zo’n ipad verwerkt zit dan komen ze nog lager uit.

  8. De werkelijke winst zit in de verkopen van apps en via iTunes. De iPad is slechts een middel.

  9. De jaarcijfers van Apple zijn gewoon openbaar. De nettowinst was vorig over boekjaar 2011 ongeveer 25%. Dat is ten opzichte van de concurrenten ontzettend goed. Maar het is wel dankzij een ontzettend goed product, dat zij al haar R&D, marketing etc. terugverdient. Bij minder grote aantallen verkoop, zoals bijvoorbeeld de BB Playbook zijn de kosten vergelijkbaar, maar verdient RIM niks. Terwijl een paar jaar terug RIM ook zulke marges kende. En nu…? Zo snel kan het gaan.

  10. Origineel geplaatst door FerryDe werkelijke winst zit in de verkopen van apps en via iTunes. De iPad is slechts een middel.

    Niet dus. Kijk maar eens naar de kwartaalcijfers van Apple. Dan zie je dat iTunes (ten opzichte van de hardware zelf) marginaal iets bijdraagt aan de winst. Het is juist andersom: iTunes zorgt ervoor dat Apple hardware verkoopt. Vooral de iPhone is een echte melkkoe. Apple wilde en wil nog steeds de tablet markt domineren. Dat is de reden dat ze genoegen nemen met redelijk hoge kosten en een scherpe prijs.

    iTunes heeft wel een hoge omzet (kan niet anders dan met 25 miljard downloads inmiddels en miljarden verkochte liedjes) maar vergeet niet dat alle artiesten en ontwikkelaars daar 70% van krijgen. Van die 30% die Apple krijgt moeten ze dan ook nog gigantische server parken bouwen, de AppStore en de iTunes store onderhouden en personeel betalen die dat allemaal onderhoudt en opzet. iTunes is geen melkkoe maar zorgt dat je Apple producten blijft kopen. Als je voor ongeveer 100 euro aan apps gekocht hebt voor je iPhone of iPad denk je wel drie keer na om de volgende keer een Android te kopen waar je alles weer moet aanschaffen.

  11. haha
    allemaal mensen die denken te weten hoe het zit.

  12. Origineel geplaatst door Lars
    haha allemaal mensen die denken te weten hoe het zit.

    Lol inderdaad

  13. Wat een desinformatie. Wat gaan we doen met deze info? Al kosten de onderdelen 50 euro en de IPad 1000, wat gaan we daaraan doen? Niet kopen?
    Ben je tevreden met de pad ten opzichte van het geld dat je betaalt? Dan is het een goede deal, ongeacht de winst voor Apple.

  14. Geloof maar niet dat de prijs is die Apple betaald. Die knijpt diverse leveranciers wel uit, anders komen ze nooit aan hun winstmargestreven van 50% (waar de meeste bedrijven naar 20% streven).

  15. En vergeet niet dat Apple ook nog software updates levert voor 3 jaar oude devices. Dan moet ook allemaal ontwikkeld en getest worden. Kom daar maar eens om bij een android device.

  16. Dat is de prijs per stuk maar bestel er eens
    20 miljoen voor de eerste 10 dagen en dan telkens
    20 miljoen per kwartaal, denk dat het de prijs wel wat zal
    drukken

  17. Hou je van deze tablet? http://zkracene.cz/SoSF

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.