Schatting: Derde generatie iPad bevat 310 dollar aan onderdelen

UBM TechInsight schat dat er in de derde generatie iPad 310 dollar aan onderdelen zit. Zij baseren zich op de onthulling van woensdag 7 maart. Hoeveel de iPad precies bevat ontdekken we na 16 maart pas.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad onderdelenUBM TechInsight schat dat Apple 310 dollar per nieuwe iPad kwijt is. Hierbij werd er gekeken naar het 16 GB 4G-model. Apple zou 70 dollar aan het retinascherm kwijt zijn, een stuk meer dan aan het $49,50 kostende display in de iPad en iPad 2. De LTE-ontvangers kosten 21 dollar, terwijl de 3G chip in eerdere iPads 10 dollar kost. Voor de A5X-processor rekent UBM 28 dollar, versus de 22 dollar van de A5.


Electronista stelt dat de onderdelenkosten van de nieuwe iPad hoger liggen dan die van de iPad 2, toen deze in 2011 net in de winkels verscheen. Hierdoor zou Apple mogelijk minder per iPad verdienen. Heel veel verschillen de kosten alleen niet van elkaar.

UBM TechInsight baseert zich op de onderdelen in de nieuwe iPad die op 7 maart bij de presentatie onthuld werden. Het is daarom ook niet meer dan een schatting: we zullen pas weten wat er in de derde generatie iPad zit wanneer hij op 16 maart in verschillende landen te koop is.

De onderdelenkosten alleen bepalen niet hoeveel Apple aan de iPad verdient. Per verkochte iPad worden er ook verzend- en fabricagekosten gemaakt. Daarnaast investeerde Apple eerder een bedrag in de ontwikkeling van de iPad, dat ze terugverdienen met de verkoop.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.