Reacties voor: SAP heeft al 1.000 iPads zakelijk in gebruik

SAP heeft al 1000 iPads in gebruik en gaat nog meer uitrollen. De medewerkers gebruiken SAP CRM en Business Intelligence-tools op het apparaat. Het zou de grootste iPad-uitrol tot op heden kunnen zijn.
Lees het complete artikel → SAP heeft al 1.000 iPads zakelijk in gebruik
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Een klant van mij heeft al 2.200 iPads zakelijk in gebruik! Daarnaast staan er nog over de 4000 in bestelling.

  2. Met welke software worden deze bedrijfs iPad uitgerold en beheerd? Dat wil zeggen hoe zorg je ervoor dat al deze medewerkers een nieuwe app op de iPad krijgen?

  3. Met welke software worden deze bedrijfs iPad geïnstalleerd en beheerd? Dat wil Eggen hoe gel als bedrijf dat al deze medewerkers een nieuwe app op de iPad krijgen?

  4. Bij ons intern op de IT afdeling ben ik op het moment nog de enige die een iPad naast prive ook voor werk gebruikt. Overigens wel voor mezelf, maar collega’s zien ook in dat bepaalde dingen echt verdomd handig zijn. Zelfs remote werkt het perfect!

  5. Ik heb van mijn (part-time) baas ook een iPad gekregen. Ben weliswaar de enige, maar met slechts 10 medewerkers is het procentueel gezien toch meer dan bij SAP. 😛

  6. Winst voor apple het succes van de ipod en iphone herhaalt zich dit haalt de concurrentie nooit meer in! SAP en Loyds geen kleine jongens wie volgt?

  7. Origineel geplaatst door Raoul
    Overigens wel voor mezelf, maar collega’s zien ook in dat bepaalde dingen echt verdomd handig zijn

    Geef eens voorbeelden dan?
    Want behalve internet en mail zie ik nog steeds niet echt in hoe je een iPad zakelijk nuttig in kunt zetten.
    Dat remote werkt weet ik, maar om nu te zeggen dat dat ook prettig werkt als je langere tijd remote moet werken… nou nee.
    Zijn er nog andere toepassingen?

  8. Bento 3 voor Mac samen met Bento voor iPad. Handig als je relaties moet bezoeken. Sync via WiFi geen draadje meer nodig.

  9. Origineel geplaatst door Pieter
    Origineel geplaatst door RaoulOverigens wel voor mezelf, maar collega’s zien ook in dat bepaalde dingen echt verdomd handig zijnGeef eens voorbeelden dan? Want behalve internet en mail zie ik nog steeds niet echt in hoe je een iPad zakelijk nuttig in kunt zetten. Dat remote werkt weet ik, maar om nu te zeggen dat dat ook prettig werkt als je langere tijd remote moet werken… nou nee. Zijn er nog andere toepassingen?

    Het gaat er ook niet om dat ik uren remote moet werken, maar meer netwerk gerelateerde dingen, waarvoor ik niet helemaal naar mijn kantoor voor hoef. Daarbij als ik op een andere locatie ben, hoef ik niet steeds in te loggen op een willekeurig systeem, maar doe ik dat remote met de iPad. Ik zie graag dat ze ons gehele cmdb in een app verwerken, waardoor ik alle gegevens kan opvragen of bijwerken. Natuurlijk zal ik die gegevens alleen kunnen opvragen met internet verbinding, maar dat lukt wel met mijn ipad 3G! Pages is overigens ook erg handig. Alles op een andere locatie netjes in een tabel invoeren en direct doorsturen of iets dergelijks.

  10. @Pieter: Wat dacht je van presentaties, de Ipad is ideaal voor sales mensen niet voor niets stappen Lloyd en SAP in. Daarnaast spreadsheet en tekstverwerker, email en remote ik zie je probleem niet.

  11. Origineel geplaatst door Jos
    Met welke software worden deze bedrijfs iPad geïnstalleerd en beheerd? Dat wil Eggen hoe gel als bedrijf dat al deze medewerkers een nieuwe app op de iPad krijgen?

    Server waar iTunes Server op draait. Sync. beveiligen en alleen toestaan om bedrijfs apps te installeren. Muziek beveiligen net als video, podcast, tv-prog. en boeken.

    Op dit moment heb ik zelf 10 zakelijke iPad’s in beheer. Gewoon een nas server aangeschaft en daar iTunes Server op geïnstalleerd.

  12. Maar waar gebruik je hem in het dagelijkse werk voor?

    Naast de eerder genoemde voorbeelden heeft SAP overigens ook iPhone/iPad software in combinatie met de BusinessObjects rapportage-tools.

  13. Origineel geplaatst door PieterGeef eens voorbeelden dan?

    Ik gebruik ‘m bijvoorbeeld om via het Control Panel bij mijn host mailboxen en domeinen voor “klanten” te beheren. Zojuist bijvoorbeeld nog een domein verhuist en mailbox aangemaakt. Via de iPhone zou dat behoorlijk pielen worden.

  14. @Michael Aupers:

    Kan je dat nader toelichten, ik heb ook een NAS met een Itunes Server, echter de Ipad lijkt niks te kunnen met een Itunes server. Niet eens shares libraries voor music en video.

    Wat kan de Ipad met een iTunes server op een (qnap) Nas.
    Welke programma’s gebruik je?

  15. Ik gebruik de iPad op het werk tijdens vergaderingen. Geen onnodig pak papier meer printen. Altijd alle benodigde documenten bij de hand en een digitaal notitieblok, dus niets meer overschrijven en rondzeulen.

  16. Origineel geplaatst door Pieter
    Origineel geplaatst door RaoulOverigens wel voor mezelf, maar collega’s zien ook in dat bepaalde dingen echt verdomd handig zijnGeef eens voorbeelden dan? Want behalve internet en mail zie ik nog steeds niet echt in hoe je een iPad zakelijk nuttig in kunt zetten. Dat remote werkt weet ik, maar om nu te zeggen dat dat ook prettig werkt als je langere tijd remote moet werken… nou nee. Zijn er nog andere toepassingen?

    Heb je goed nagedacht voordat je de conclusie trok dat het zakelijk niet nuttig is?

    Aantal voorbeelden:

    Medische wereld:
    – Artsen lopen nu vaak met papier of een laptop naar een patient. Nu kan de Arts vanuit een centraal database direct alle gegevens van de patient zien, foto, naw, medische geschiedenis, thuissituatie, etc etc. Alles wat de Arts doet met de patient wordt geregistreerd in dit systeem. Als een andere Arts dezelfde patient helpt, zijn alle gegevens bekend.

    Vertegenwoordigers:
    – Lopen nu rond met laptops en lelijke sheets. Ze kunnen met een iPad direct aan de klant visueel hun hele assortiment aan producten of diensten laten zien. Gelijk kunnen ze via hun iPad in hun backoffice bestellingen o.i.d. opnemen, etc etc etc.

    Makelaars:
    – Lopen nu vaak met niks rond naast een paar blaadjes en laten een klant een huis zien. Ze kunnen nu met de iPad op bezoek komen bij de klant, laten al de huizen zien in hun ‘assortiment’ met plaatjes, plattegronden etc. Foto’s die ze onderweg maken van huizen kunnen ze direct uploaden naar de iPad en verwerken.

    Algemene zakelijke markt:
    – Als ik bij een klant op bezoek kom neem ik vaak geen kladblok mee voor aantekeningen, maar mijn iPad. Direct in Google Docs via een App noteer ik mijn aantekeningen. Alle producten of wat dan ook wat ik wil bespreken, die ik wil laten zien, kan ik werkelijk direct laten zien. Denk aan bepaalde presentaties of sheets. Direct kan ik deze per mail doorsturen. Waar ik ook ben kan ik in mijn backoffice _alles_ regelen wat ik op kantoor ook kan. Alle statistieken en cijfers, ook direct zichtbaar op mijn iPad. Af en toe vraag ik me af waarom ik nog op kantoor ben en in plaats van ergens in een warm land aan het strand. Heb immers mijn hele kantoor mobiel werkbaar bij me, met de iPad.

    Bezorgers in de logistiek:
    – In plaats van de ruggerized PDA waarmee ze lopen die vaak nog veel duurder en _beperkter_ is dan een iPad, kunnen ze nu met de iPad het hele logistieke verhaal in kaart houden in plaats van dit deels van de PDA en deels van papier of een laptop, direct met een houder in de auto/vrachtwagen alles in kaart.

    Reclame markt:
    – ga op bezoek bij je klant, laat direct op de iPad een presentatie zien, voorbeelden uit je portfolio etc etc etc.

    —–

    Allemaal simpele voorbeelden die totaal niet diep gaan in wat er werkelijk allemaal voor speciaals mogelijk is. Zo goed als in elke markt kan de iPad zorgen voor makkelijker, mobieler, sneller en efficiënter werken.

  17. Hans, een beetje off-topic, maar welke app gebruik je voor Google Docs? Ik ben namelijk nog steeds op zoek naar een app.

  18. Binnen de brandweer hebben we nu MDT (mobiele werkplekken) die in voertuigen zijn gemonteerd. Hierop krijgen de bevelvoerders naast de route navigatie ook informatie over het brandadres aanvalsplannen, bereikbaarheidskaarten, gevaarlijke stoffen en andere risico’s. Investering tussen de 10-15 duizend euro. In praktijk blijkt dat deze systemen niet of zelden buiten het voertuig worden gebruikt vanwege de omvang. Inmiddels zijn we gestart met een experiment om de informatie te ontsluiten via een Ipad. Een proof off concept heeft al uitgewezen dat dit echt werkt en er een behoorlijke besparing gerealiseerd kan worden door de inzet van Ipads.

  19. Als ze er nou ook eens voor zorgen dat de SAP Software werkt..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.