‘Samsung stopt met levering iPhone- en iPad-schermen aan Apple’

Samsung wil stoppen met de levering van iPhone- en iPad-schermen aan Apple. Dat zegt een Samsung-medewerker tegen Korea Times.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad screenSamsung Display heeft plannen om vanaf 2013 geen lcd-schermen aan Apple meer te leveren. De schermen die gebruikt worden in de iPhone en iPad leveren te weinig op omdat er teveel korting wordt gegeven. Apple zou een te sterke greep hebben op de toeleveringsketen. Het gerucht is afkomstig van een Samsung-medewerker die anoniem wil blijven, zo meldt de Korean Times. De eerste zes maanden van dit jaar leverde Samsung nog 15 miljoen lcd-schermen aan Apple, maar de afgelopen maanden is dat afgenomen.

In het vierde kwartaal gaat Samsung Display nog maar 1,5 miljoen lcd-schermen leveren aan Apple. Daarna zijn er plannen om de leveringen helemaal te stoppen. Problemen voor de productie van iPhones en iPads hoeft dat niet op te leveren, want Apple heeft al contracten met LG en Sharp.

De medewerker van Samsung beweert dat Apple voor de lcd-schermen van de iPad 3 minder dan de helft betaalt dan voor de schermen van de iPad 2. Als Samsung stopt met de productie van schermen kunnen ze het verlies aan opdrachten opvangen door meer schermen voor de Galaxy-smartphones en Amazon-tablets te produceren. Samsung levert volgens geruchten ook geen schermen voor de iPad mini. Een kanshebber bij de iPad mini is Sharp, die druk bezig is met de productie van IGZO-schermen. Deze verbruiken veel minder energie, zodat een smartphone zo’n twee dagen meegaat met een batterijlading. Maar of Sharp al klaar is voor het produceren van grotere IGZo-schermen voor tablets is nog maar de vraag. Het plan is om in november of december de eerste smartphone met IGZO-scherm uit te brengen. Sharp wil daarbij zelf de primeur hebben, met de Aquos Phone Zeta. Ze lieten vorige week echter zien dat ze al wel een 7-inch IGZO-scherm hebben klaarliggen. Dat is echter kleiner dan de 7,85-inch waarover wordt gesproken bij de iPad mini.

Door te stoppen met leveringen van lcd-schermen kan Samsung de banden met Apple enigszins versoepelen. Nu zijn beide bedrijven nog sterk van elkaar afhankelijk als afnemer en toeleverancier, terwijl ze tegelijk in allerlei rechtszaken verwikkeld zijn. Samsung produceert nog wel de A5- en A6-processor voor Apple in fabrieken in Austin (Texas).

Update: Een woordvoerder van Samsung heeft het bericht inmiddels weer ontkend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 9:06
Categorie Apple
Onderwerpen apple, samsung, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.