Samsung Securities voorspelt 7-inch iPad mini voor derde kwartaal 2012

Samsung’s investeringsbank Samsung Securities heeft in een document onthuld dat Apple een iPad mini op de planning heeft staan voor het derde kwartaal van 2012. Het gelekte document beschrijft hoe Apple na het succes van de iPad 1 en iPad 2 (met 55 miljoen verkochte exemplaren) een iPad 3 in het eerste kwartaal van 2012 […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad miniSamsung’s investeringsbank Samsung Securities heeft in een document onthuld dat Apple een iPad mini op de planning heeft staan voor het derde kwartaal van 2012. Het gelekte document beschrijft hoe Apple na het succes van de iPad 1 en iPad 2 (met 55 miljoen verkochte exemplaren) een iPad 3 in het eerste kwartaal van 2012 op de markt gaat brengen. De derde generatie iPad zou een IPS-scherm met een hogere resolutie bevattenk. In het derde kwartaal van 2012 moet dan een 7-inch tablet volgen met de voorlopige naam iPad mini. In totaal zou Apple van plan zijn om meer dan 100 miljoen iPads te verkopen in 2012.

De gebruikte displays vormen daarbij wel een probleem. Apple zou van plan zijn om flexibele AMOLED-schermen in de toekomstige iPad-modellen te gebruiken. Maar fabrikanten zoals SMD kunnen daarvan maar 54 miljoen stuks per jaar maken en de prijs ligt nog veel te hoog. Als Apple AMOLED-schermen in de 9,7-inch iPad wil gebruiken, zou dat tussen de 250 en 290 dollar per stuk kosten. Als alternatief zou Sharp IGZO LCD-panelen voor de iPad 3 kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2012, 13:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.