Reacties voor: Samsung onthult eigen AirDrop-alternatief ‘Quick Share’

Ook nieuwe Buds Plus-oortjes
Apple's concurrenten zijn al jarenlang bezig met het ontwikkelen van AirDrop-alternatieven. Geen enkele is zo populair en gebruiksvriendelijk als AirDrop. Maar misschien gaat het er nu toch van komen, met de aankondiging van Samsung Quick Share.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. AirDrop populair en gebruiksvriendelijk? Eerder onbetrouwbaar want diegene naar wie je wil sturen verschijnt vaak niet of pas na enige tijd. Ook weinig gebruikt: de meeste iPhone gebruikers die ik ken, weten niet eens van het bestaan af, zelfs na al die jaren.
    Wat echt handig zou zijn, is als QuickShare en AirDrop compatibel zouden zijn.

  2. @Tom: Mijn kennissen en ik maken juist erg veel gebruik van AirDrop. De kwaliteit van foto’s en video’s gaat er niet minder op, wat wel zo is met WhatsApp oid.
    Ik vind het juist heel fijn werken.
    Nadeel is idd wel dat je het maar naar 1 persoon tegelijk kan sturen. Maar wie weet wat Apple hierin nog kan ‘overnemen’ van Samsung.

  3. Al sinds de iPhone 6 heb ik de mogelijkheid van Airdrop en sindsdien heeft het altijd uit gestaan. Nooit nodig gehad en zo geweldig werkt het niet eens.. Grote happening voor niks, wat mij betreft.

  4. @Tom: Ik vind zeker niet onbetrouwbaar werkt prima, en sinds de nieuwe iphones verschijnt je device echt direct(Komt denk ik door die nieuwe locatie chip).
    Maar verder gebruiken doe ik het eigenlijk nooit meer, tijd van bestanden naar elkaar sturen liedjes/ foto’s(ringtones :P) enzo gebeurt nooit meer of via whatsapp ofzo.

    Misschien dat sommige het vaker gebruiken dan andere zou kunnen, maar ik zet gewoon uit standaard.

  5. @Tom: Ik gebruik het vaak in combinatie met mn Macbook Air, en dat werkt heel erg fijn en snel. Ook met andere gebruikers werkt het eigenlijk altijd goed. Ik zie die gebruikers altijd na ongeveer een seconde.

  6. Origineel geplaatst door Sander
    Al sinds de iPhone 6 heb ik de mogelijkheid van Airdrop en sindsdien heeft het altijd uit gestaan. Nooit nodig gehad en zo geweldig werkt het niet eens.. Grote happening voor niks, wat mij betreft.

    Als het altijd uit heeft gestaan en je hebt het nooit gebruikt, hoe kan je dan uberhaupt een oordeel geven over Airdrop. Geen ervaring en toch kunnen zeggen dat het bagger is…..

  7. Beste en makkelijkste manier om bestanden te delen met familie en vrienden. Snel en geen verlies van kwaliteit. Ook makkelijk om even snel een foto naar de MacBook van het werk te sturen bijvoorbeeld.

  8. Ik gebruik het continu. Het mega grote voordeel is dat het zonder internet werkt en peer2peer. Dat samsung nu via hun servers gaat is absurd. Je verliest er sowieso snelheid mee, data verloren boor niets. Kwaliteit mogelijks minder. …

  9. AirDrop vind ik ook geweldig. De meesten weten het niet eens dat het erop is laat staan dat men het gebruikt. De meesten gebruiken Whatsapp, wat beperkt is als het om grote bestanden gaat. Ook ben je verplicht om nummers uit te wisselen voor gegevensoverdracht. AirDrop niet. Het gaat snel, vloeiend zonder kwaliteitsverlies. En het mooiste is je hoeft geen nummer uit te wisselen als een onbekende vraagt een foto te maken met je toestel om door te sturen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.