Reacties voor: Samsung gaat iPod touch-concurrent op CES aankondigen

Samsung gaat op de CES een iPod touch-achtig apparaat aankondigen met de naam Galaxy Player. Deze is afgeleid van de al succesvolle Android-telefoon Galaxy S.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Ziet er wel heeft wel betere specs dan de iPod Touch; GPS en als persoonlijk voordeel android. Ook het scherm vind ik erg prettig (4 inch)

    maar toch denk ik niet dat hij populairder gaat worden dan de iPod Touch

  2. Niet gejat verder hoor… Nee, helemaal niet… Ach, het blijft een Samsung…..

  3. Oh oh oh, wat zijn het toch allemaal na apertjes. Beetje jammer. En dan ook nog eens met dat flutsysteem Android. Die ook alleen maar groot wordt vanwege de hele hype eromheen. Want eerlijk gezegd, het systeem werkt gewoon niet lekker en bovenal: het ziet er gewoon crappy uit!

  4. Als muziekplayer vind ik Android juist onhandig!
    Heb zelf een Galaxy S gehad, maar vond het beheren van muziek waardeloos. Beltonen en alles komen in je muzieklijst te staan, ben je net lekker muziek aan het luisteren, krijg je ineens een geluid van een spel of beltoon er tussendoor. (heb meerdere muziek players geprobeerd)

    Ben toen ook maar snel weer terug gegaan naar een 3GS omdat ik veel muziek luister.

  5. Als je gaat concurreren met de iPod moet je een prijs hebben van onder de 150e(ivm tieners/studenten). Gaat zeker niet lukken gezien de prijs van de galaxy tab.

  6. Misschien wel want de iPhone kost ook rond de 800 en de ipod ongeveer 230 dat is 570 euro verschil

  7. Samsung Galaxy S concurrent iphone… echt niet zulle. Van uitzicht is de Samsung gelijkend op de iPhone3GS, maar die Samsung is veel meer plastickachtig gevoel (vooral het scherm). Mijn schoonbroer heeft zo eentje en qua gebruiksgemak is het ook dat niet zulle. Scrollen zoals de iPhone, lukt soms, soms ook zeer traag. De reactie van het touchscreen is nog niet optimaal of zoals de iPhone. Verder denk ik het beste alternatief op de markt en wellicht de betere in de Android-serie.

  8. Ik koop mijn mp3-speler/telefoon op OS en niet op specs. En dan blijft in mijn beleving iOS het meest mooie/vloeiend werkend OS.
    Dit is geen concurrent in mijn ogen dus..

  9. Altijd moeten ze weer na-apen

  10. Jammer dat Samsung alles moet kopiëren van Apple …
    iPhone -> Galaxy S
    iPad -> Galaxy Tab
    En nu dit =\

  11. Origineel geplaatst door ignacion
    Oh oh oh, wat zijn het toch allemaal na apertjes. Beetje jammer. En dan ook nog eens met dat flutsysteem Android. Die ook alleen maar groot wordt vanwege de hele hype eromheen. Want eerlijk gezegd, het systeem werkt gewoon niet lekker en bovenal: het ziet er gewoon crappy uit!

    Dat is jouw mening uiteraard.
    En hype..tja, dat werd ook over de iPhone gezegd. ‘t is gewoon zo dat android groter is geworden dan iOS. Of je het nu leuk vind of niet.
    Maakt mij geen zak uit, ik haal wat ik goed vind en lekker vind werken. Voor de 1 is het android, voor de ander wat anders.

    En naaapers..ach..Apple wordt ook verweten veel dingen gejat te hebben van anderen..Zal me nogmaals allemaal worst zijn.

  12. Origineel geplaatst door Daejji
    Dat is jouw mening uiteraard.
    En hype..tja, dat werd ook over de iPhone gezegd. ‘t is gewoon zo dat android groter is geworden dan iOS. Of je het nu leuk vind of niet.
    Maakt mij geen zak uit, ik haal wat ik goed vind en lekker vind werken. Voor de 1 is het android, voor de ander wat anders.
    En naaapers..ach..Apple wordt ook verweten veel dingen gejat te hebben van anderen..Zal me nogmaals allemaal worst zijn.

    En zo is het. Persoonlijk ben ik wel blij met de marktwerking die iOS en Android teweeg brengen. Het houdt de innovatiedrang van de fabrikanten in ieder geval in stand.

  13. Zelf ben ik groot Apple fan maar android werkt gewoon niet ik ken iemand en die heeft de spica maar je kan er weinig mee kwa Apps heb je niet veel alleen als je ervoor betaald misschien gps is wel handig dat mis ik soms wel een op me iPod 4g maar ja navigatie hebben we toch
    Het is een moeilijke stap die Samsung zet want de iPod is toch populaider
    Maar wie weet het ziet er wel mooi uit

  14. Kunnen de ios haters ook eens een mp3 speler kopen die enige potentie heeft..

  15. Ik moet nageven Samsung is best slim, draait er niet om heen kopieert gewoon de formule van Apple, maar ik heb sinds kort ook een galaxy tab naast mijn iPad en ik snap niet dat iemand kan zeggen dat de galaxy tab beter is als de iPad, iOS is superieur aan android dus deze mp3 speler zal ook weer “het is het net niet” zijn

  16. O, geweldig al die Apple fan boys hier XD. Ik ben alleen maar voor dit soort producten, Dwingt Apple tenminste weer tot verandering en een betere krijs/kwaliteitsverhouding. En de jailbreak toestaan zou bijzonder fijn zijn. Of anders de AppStore minder regels.

    Goede zet van Samsung.

  17. Origineel geplaatst door mausy
    Misschien wel want de iPhone kost ook rond de 800 en de ipod ongeveer 230 dat is 570 euro verschil

    En de vorige generatie zelfs maar 189 euro 😉

  18. Dit heeft zo z’n voordelen en z’n nadelen.
    Eerst de voordele:
    Er kan misschien een GPS functie bijkomen in de volgende generatie van de iPods, Micro sd zie ik Apple er niet direct insteken en misschien zelf een compass =) zo wordt de iPod touch steeds beter.
    En nu de nadelen:
    Weeral concurrentie voor de iPod en Apple.
    en waarom zou je dit kopen? IOS besturingssysteem is voor mij veel gebruiksvriendelijker dan de Android.

  19. Hieraan kun je zien dat samsung erg tegen apple opkijkt en alles kopieert. Opzich wel een mooi ding maar geen concurent op de iPod want volgens mij brengt dit ding niks nieuws met zich mee (behalve MicroSD)

  20. Origineel geplaatst door Kevin
    krijs/kwaliteitsverhouding.

    Zó erg is Android nu ook weer niet 😉

    Maar ik ben het met je eens hoor, meer concurrentie = goed. Laat Samsung en Google er maar lekker voor zorgen dat Apple scherp blijft en steeds beter spul gaat maken.

  21. @Kevin: Ik ben ook helemaal voor meer concurrentie, maar wat samsung laat zien kan ik geen concurrentie noemen.

    De Galaxy s bestaat voor het grootste gedeelte uit plastic, logisch dat de iPhone duurder is aanschaf is.
    de Galaxy Tab is een stuk kleiner en als je hem los koopt ook nog eens duurder dan de iPad.
    Ik verwacht dat hun muziekspeler dezelfde onderdelen eigenschappen als de S meekrijgt..nl plastic.

    Ik hoop echt dat Samsung betere/mooiere producten gaat maken, niet dat ik het dan ineens wel ga kopen, maar wel om Apple scherp te houden zodat ze nog meer superproducten voor ons gaan maken.

  22. Origineel geplaatst door mausy: Misschien wel want de iPhone kost ook rond de 800 en de ipod ongeveer 230 dat is 570 euro verschil

    De iPhone 4 kost 600 euro en geen 800 (ga maar eens naar mediamarkt)

  23. De iPod is inmiddels een andere naam voor mp3 en mp4 spelers, met dit plastic ding lukt dat nooit: ‘Ik ga ff muziek luisteren op mijn Player.’ :’)

    En dit is een Apple fanclub, dus ga niet zeuren als mensen voor Apple opkomen. Ga dan maar naar Androidclub ofso.

  24. Ik hoorde van een aantal personen dat android echt slecht is ….

    Zou deze na-aper amoled scherm hebben?

  25. Gelukkig zitten de Apple apparaten ook niet vol met onderdelen die geproduceerd zijn door Samsung he fanboys…

  26. Nu nog een tomtom app op android, want dat missen ze wel, een goede navigatie app.

  27. Haha ik ben echt geen Apple fan, maar hoe kan je nou zeggen dat galaxy concurrent is van iPhone. Zo nep plastic toestel is dat ding en dat er google als besturings systeem heeft maakt het maar erger.

    Over de player: je hebt mp3/mp4 players en je hebt de iPod. Dat player van Samsung blijft gewoon een mp3/mp4 speler.

  28. Origineel geplaatst door jan
    Gelukkig zitten de Apple apparaten ook niet vol met onderdelen die geproduceerd zijn door Samsung he fanboys…

    Precies. Ik zie ook iedereen roepen dan iOs superieur is aan Android maar ik zie niemand roepen waarom? Want als je van custom roms en meer mogelijkheden wil in widgets en custimizen dan is iOS niet het OS waar je voor moet gaan. Het is maar vanaf welk perspectief je kijkt. Ik vind het altijd lollig en irritant tegelijk hoe mensen zo makkelijk zo iets doms kunnen roepen.

    En dit is zeker ook weer nageaapt? Er waren al MP4 spelers in deze vorm voordat de ipod touch kwam. Waarom hoor ik jullie daar dan niet over? Tuurlijk. Nu gooien ze er ook dingen in die de iPod heeft. Maar de tijd gaat vooruit niet achteruit. Als er nieuwe dingen komen zoals filmen op je mp3 speler dan zal de iPod echt niet de enige blijven. Om dat te roepen dat het namaak is. Tjah. Aan de ene kant wel aan de andere kant kan samsung het niet maken een mp4 te maken zonder. Want dan maak je iets wat geen potentie heeft. Dit wel. Er zullen genoeg mensen zijn die hem wel willen hebben. Niet iedereen wil iOS.

    Zo zou ook de Galaxy Tab gejat zijn. Sorry hoor maar met 7 inch heb je een hele andere markt voor ogen en daar is Samsung dan weer sneller bij. En Stve Jobs roepen dat 7Inch niks is. En nu zul je zien dat meneer jobs toch ook wel verleid word door kleinere formaten. Ook zitten er specs op deze apparaten die de ipod touch en de ipad niet hebben en die zullen ook te vinden zijn op nieuwere versies van Apple. Is dat dan ook jatten en namaak van samsung? Of wordt dat genegeerd?

    Ikzelf heb iPod touch altijd erg aantrekkelijk gevonden maar, omdat ik zelf nooit fan geweest ben van itunes hield dat mij tegen. Het heeft lang geduurd voor Apple een echte concurrent kreeg. Maar nu heb ik eindelijk de keuze om voor een goede music player te gaan waar ik geen itunes voor nodig heb. En daar ben ik echt zeker niet de enige van. Dus is dit een goede stap van Samsung en iedereen die dat ontkend… tjah.. paardenklepjes

  29. Origineel geplaatst door Tom D
    Haha ik ben echt geen Apple fan, maar hoe kan je nou zeggen dat galaxy concurrent is van iPhone. Zo nep plastic toestel is dat ding en dat er google als besturings systeem heeft maakt het maar erger.Over de player: je hebt mp3/mp4 players en je hebt de iPod. Dat player van Samsung blijft gewoon een mp3/mp4 speler.

    Hoe kan je nou zeggen dat het concurrentie is ja. Kijk eens naar de verkopen van de Galaxy S dan. Dan spreek je toch zeker wel van concurrentie.

    Ik heb ook liever geen plastic maar niet iedereen denkt er zo over, zoals wij.

  30. Daar gaat weer zo’n namaak dingetje aankomen. Ik zal op het gebied van muziek altijd bij Apple blijven. Maarja, laat ze het maar proberen, misschien veroveren ze ook wél de markt ermee.

  31. Blijf toch liever bij ipod touch heeft namelijk mooier en steviger touch screen

  32. een van de sterke kanten van de ipod touch is toch wel dat het een zeer compact en smal design is.

    de galaxy tab was toch ook nog wat dikker dan de ipad dus ik verwacht dat deze player ook niet veel zaaks gaat zijn t.o.v de ipod touch

  33. De 3G en de 3GS waren toch ook van plastic en toen hoorde je er niemand over. Vind htc trouwens een grotere concurrent dan Samsung. Htc zijn ook mooie toestellen.

  34. Dit wordt wel de Ipod toucb onder de andriod! Het is heeft zelf gps en een 3,1 megapixel camera. Dit is best goed. Het kan wel eens geen HD filma mee opnemen maar het scherm is ook iets groter.

    Ik denk echter dat dit allemaal niet zi groot zal uitpakken. Andriodd heeft namelijk nog geen 300.000 aps. Dus de spelle die je op IOS heb kan je niet op Andriod hebben. En daar heb je eigenlijk ook zo’ n touc voor om te game!

    Het heeft echter wel weer een voordeel, je heb geen extra software nodig om muziek of apss erop te zetten. Maar daardoor kan het wel weer chaotisch zijn.

    Kortom heb word pas een sucses als je de iPod helemaal overtreft met zijn aps en zijn diensten voor muziek. Anders word het niet beter dan de iPos maat wel een grote concurent voor mobiele telefoons. Omdat je bijna alles heb wat een mobiele telefoon ook heb behalve het bellen + muziek diensten van apple.

    Ik ben zeer benieuwd.
    ( Apple fan)

  35. @Theunis: Hey sorry, moet android zijn. onthoudt het ook nooit XD

  36. @Theunis Goed gezegd, klopt helemaal. Dit wordt inderdaad de ipod touch onder de androids. Ik denk alleen dat dit als enige reden heeft dat er weinig andere fabrikanten zijn die deze stap ook gaan zetten (vinden ‘t te riskant denk ik). Samsung is een groot bedrijf en weet MISCHIEN wel iets heeeeeel goeds neer te zetten, maar ik betwijfel of er nu mensen gaan zeggen: “hmmm, ik koop maar zo eentje, in plaats van de ipod touch” Echt waar, als je het geld er voor hebt, dan koop tde gemiddelde consument echt wel gewoon een ipod. Samsung heeft denk ik toch een beetje last van grootheidswaan, en denkt echt dat het de ipod weg kan kijlen.

    Simpelweg ook de manier waarop Apple alles heeft georganised, met itunes (stores etc.), is alles heel makkelijk te onderhouden. Dit mis ik vaak bij android, gewoon 1 programma, voor heel android, waarmee, ik alles in 1 klap goed kan maken.

    Kortom, Apple heeft de markt vrijwel veroverd wat mediaspelers betreft. Niemand kan ontkennen dat ipod geen begrip is geworden, dat de ipod de markt heeft veranderd, en dat de ipod nu nog steeds op de troon zit van mediaspelers. Wat ik al helemaal betwijfel is dat een bedrijf als Samsung een device neer gaat zetten dat de ipod van deze troon gaat stoten.

    P.S. voor mensen die itunes niet lekker vinden werken. Hoezo niet??? Ik geef toe, als je jaaaaaaaaaaaaaaaaaren muziek verzameldt hebt en dit in één klap in itunes douwt, dan gaat ‘t niet goed nee. Maarja, wat is er nou zo slecht aan?

  37. te veel appleboys vandaag , apple kopie erg veel en geven niemand credit , veel ios functies jullie vindt leuk zijn niet van apple of jobs maar jailbreakers , dus apple is niet perfect , ik vindt zelf een iphone mooi , het ipod touch is alleen een klone of een iphone voor mensen dat heeft geen geld om het echt te koopen

  38. Oh kon Samsung niet iets anders bedenken dan zomaar Apple na te apen !!!!!:(

  39. Origineel geplaatst door amsanten:

    En dit is een Apple fanclub, dus ga niet zeuren als mensen voor Apple opkomen. Ga dan maar naar Androidclub ofso.

    Waar Zie jij het stukje fan staan? Volgens mij is het een site voor iPhone/iPod touch gebruikers, niet voor Apple fans.

  40. Origineel geplaatst door Appleflapje
    P.S. voor mensen die itunes niet lekker vinden werken. Hoezo niet??? Ik geef toe, als je jaaaaaaaaaaaaaaaaaren muziek verzameldt hebt en dit in één klap in itunes douwt, dan gaat ‘t niet goed nee. Maarja, wat is er nou zo slecht aan?

    Simpel, omdat het een vergaarbak is voor een deel van je ‘media’ op een Mac (en niet alles) EN het beheer pakket is voor je iOS devices; Je beheert er je aangeschafte spulletjes van de iTunes store. En dan ook nog eens gebruiken om de agenda’s, adressenboeken en meer te synchroniseren tussen de Mac en het iOS device.

    Het wordt volgens mij tijd dat Apple de iSync weer eens uit de kast haalt en daarmee in het vervolg alle mobiele apparaten (dus ook de ‘vreemde’ telefoons), MobileME en de Mac synchroniseren. Vervolgens een aantal losse applicaties op de Mac er bijkomen zoals iBooks en een App-store voor alle apps… en zorgen dat FrontRow eveneens als ‘windowed’ applicatie kan draaien, zodat we die gaan gebruiken voor het afspelen van onze content ipv iTunes – of ipv van iTunes een iPod applicatie krijgen

    iTunes is een Moloch dat nodig eens aan wat fitness moet gaan doen

  41. Heb deze week voor het eerst zo’n Samsung in mijn handen gehad. Wat een gejat apparaat. Kunnen ze nou niets zelf bedenken? Maak dan gewoon een retegoeie afgeleide met eigen vormgeving ed ipv een bijna 1 op 1 kopie.
    Alleen dat is al een reden om bij Apple te blijven. Daar kun je tenminste echte inventiviteit vinden. Alle copycats zullen ook in de toekomst niet met eigen nieuwe features komen.
    Windows is ook al ooit gejat van Apple en hoewel ze groter zijn zullen ze nooit beter worden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.