Samsung gaat iPod touch-concurrent op CES aankondigen

Samsung gaat op de CES een iPod touch-achtig apparaat aankondigen met de naam Galaxy Player. Deze is afgeleid van de al succesvolle Android-telefoon Galaxy S.

samsung-galaxy-playerDe Samsung Galaxy S is de afgelopen weken uitgegroeid tot een behoorlijke concurrent van de iPhone. Het toestel lijkt wel een beetje op de vorige generatie iPhone en wordt vaak gratis weggegeven bij een abonnement. Voor de Consumer Electronics Show (CES) in januari heeft Samsung een afgeleid apparaat gepland: een iPod touch-achtige muziekspeler met de naam Galaxy Player. Het gaat om een apparaat met Android 2.2 en een 1GHz Hummingbird-processor. Samsung gaat er een 4 inch scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels in stoppen.

galaxy-player-samsungOok kun je alvast rekenen op een 3,2 megapixel camera, een extra VGA-camera aan de voorzijde en opties zoals Wi-Fi, Bluetooth, GPS en een microSD-slot. In feite is de YP-GB1, zoals het toestel officieel heet, een Galaxy S zonder telefoonfunctie. Je kunt er ook HD-video mee afspelen en via de Android Market kun je allerlei aanvullende apps op installeren. Samsung maakt al langer mediaspelers en zal waarschijnlijk op de CES ook de Android-gebaseerde YP-G50 en YP-GB70 laten zien. Volgens de website Samsung Hub heeft de fabrikant al bevestigd dat de Galaxy Player eraan komt. Hij zal verkrijgbaar zijn in drie varianten: met 8GB, 16GB en 32GB opslag. Vanaf begin januari weten we meer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2010, 10:21
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod touch, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.