Efteling-app

Plan een dagje pretpark met de officiële Efteling-app

De Efteling heeft een officiële app voor het pretpark. Die laat attracties, shows, eten en drinken zien. Maar je kunt nog meer doen met de app, zoals een attractie reserveren met de Boarding Pass, wachttijden bekijken en tickets boeken voor Symbolica. Zo haal je meer uit deze app.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Efteling-app

Benieuwd hoe lang je op dit moment moet wachten bij de Droomvlucht, Joris en de Draak of de Panda Droom? Of hoe je het snelst bij Baron 1898 komt? Met de officiële Efteling-app kun je je bezoek aan het pretpark thuis voorbereiden. Je leest alvast meer informatie over de attracties, voegt ze toe aan je favorieten en kunt vooraf al je dag plannen. De app is gratis en helpt je om het maximale uit je dagje Efteling te halen.


Favoriete attracties op de plattegrond
Met de Efteling-app kun je snel naar je favoriete attractie lopen. Je ziet hoe lang je moet lopen om er te komen en je kunt plannen welke attracties je onderweg kunt proberen. Bij elke attractie is extra informatie zichtbaar, zoals een korte beschrijving en een paar foto’s. Zo weet je meteen wat je kunt verwachten en of de attractie ook geschikt is voor kleine kinderen. Je kunt attracties die je leuk vindt toevoegen aan je favorieten. Ook vind je in de app de locaties van de toiletten, souvenirwinkels en horeca.

Wachttijden in de Efteling-app

Het handige van de Efteling-app is dat alle wachttijden zichtbaar zijn. Sommige attracties hebben een wachttijd van een uur, dus dan kun je beter even tussendoor een andere attractie doen. Je hoeft dus niet meer dwars door het park te lopen om te zien wat de wachttijden zijn. Tip: aan het eind van de middag wordt het vaak wat rustiger bij de attracties, dus is er een achtbaan waar je écht nog eens in wil, dan kun je het beste even wachten. Grote kans dat je aan het einde van de middag meteen kunt doorlopen en zelfs twee keer achter elkaar kunt.

Efteling-app schermen

Tickets boeken voor Symbolica

Het is vaak druk bij de nieuwe attractie Symbolica, dus pak het slim aan. Al meteen bij binnenkomst kun je (gratis) tickets boeken voor deze attractie, zodat je zeker weet dat je met de hele groep erin kunt. Je kunt maximaal 6 tickets tegelijk boeken, dus ben je met een grotere groep dan zullen twee mensen de app geïnstalleerd moeten hebben. Zorg dat je gelijktijdig het gewenste tijdslot boekt, want anders zit je niet allemaal tegelijk in de attractie. Je kunt op een later moment de reservering annuleren of wijzigen.

Efteling Boarding Pass boeken

Bij Disney kun je vooraf een plekje reserveren in een bepaalde attractie. Je kunt dan op een later moment terugkomen en kunt dan meteen doorlopen. Bij de Efteling zijn ze daar ook mee begonnen, zodat je makkelijk alvast kunt reserveren. Dit is vooral handig bij attracties waar het altijd erg druk is, zoals de Python. Je weet zeker dat je op een bepaald moment in de achtbaan zit en niet een uur lang in de rij staat.

Is er iets gesloten?
Je komt speciaal voor een bepaalde attractie… blijkt ‘ie dicht te zijn! Daar kun je iets aan doen door vooraf alvast de status van de attractie te bekijken. Zo weet je vooraf of het zin heeft om een dagje Efteling te plannen, of dat je beter kunt wachten tot jouw favoriete attractie weer geopend is.

Check ook onze lijst met pretpark-apps, zodat je weet wat er bij andere pretparken te doen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2018, 18:04
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen efteling, pretpark
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.