Efteling Python

Efteling laat bezoekers een plekje in de Python boeken via iPhone-app

De Efteling laat bezoekers de komende tijd via de app een plekje in de Python boeken. Het moet de wachttijd tot een kwartier verkorten, als mensen vooraf een tijdvak kiezen.

De Efteling start in september een proef met vooraf reserveren van attracties. Via de app kun je een instaptijd kiezen en een plekje boeken voor de Python. Helaas is het nog niet mogelijk voor de populaire nieuwe attractie Symbolica.

Efteling Python

Achtbaan boeken in de Efteling

Op drukke dagen loopt de wachttijd van populaire attracties zoals de Python al snel op tot een uur. De Efteling gaat daarom een twee maanden durende test doen, waarmee ze de wachttijd hopen in te korten tot slechts één kwartier. In de app kun je een instaptijd reserveren, zodat je minder lang hoeft te wachten. Daarnaast is het mogelijk om in het park zelf via speciale zuilen een instaptijd te reserveren, maar dan moet je er wel eerst naartoe lopen. Met de app is dat niet nodig: terwijl je nog in de wachtrij staat bij een andere attractie kun je alvast een plekje reserveren voor de Python. Het reserveren kost geen geld.

Volgens een woordvoerder is wachten het minst favoriete onderdeel is van een dagje uit. De proef begint op 15 september en duurt twee maanden. Als het een succes is gaat de Efteling het reserveren via de app ook voor andere attracties invoeren. Volgens de Efteling is het reserveringssysteem uniek in Nederland, maar in het buitenland is het al vrij normaal. In de Disney-parken kun je een gratis FastPass halen voor bepaalde attracties. Om te voorkomen dat mensen er misbruik van maken kun je maar één FastPass tegelijk actief hebben. Universal rekent extra geld voor een Express Pass, die je toegang geeft tot een verkorte wachtrij bij alle attracties. Ook bij andere buitenlandse pretparken moet je soms betalen voor toegang tot de Priority Lanes.

Er zijn ook culturele verschillen. Terwijl Amerikanen rustig anderhalf uur in de rij gaan staan voor een populaire attractie, worden Nederlanders al na een halfuur ongeduldig. Bij de nieuwe Efteling-attactie Symbolica is het vooral druk; de wachttijden schommelden de eerste weken tussen de 1 en 2 uur maar daar zul je de komende tijd nog gewoon op je beurt moeten wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2017, 11:44
Categorie Apps
Onderwerpen efteling, pretpark

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.