iCulture speelt: Street View Adventures, Rollercoaster Tycoon 3 en Walking Dead Season 2

Komt Rollercoaster Tycoon 3 naar iPhone en iPad? Walking Dead: Season 2 is wel aangekondigd voor iOS en Street View Adventures is origineel.

Rollercoaster Tycoon 3 naar iOS headerTwee veelbelovende aankomende games in de iCulture speelt vandaag. Uitgever Atari heeft zich verzoend met ontwikkelaar Frontier Development en dat kan wel eens betekenen dat Rollercoaster Tycoon 3 eraan komt voor iOS! Een release die inmiddels zeker is, is Walking Dead: Season 2 – en daarmee krijgt onze favoriete game van 2012 een vervolg. Street View Adventures is nu al speelbaar. Een ludiek en origineel spel dat gebruik maakt van, inderdaad.

Komt Rollercoaster Tycoon 3 op iOS?

Rollercoaster Tycoon 3 iPhone achtbaan iPadWe hebben het er al regelmatig over gehad in de iCulture speelt en merken aan de reacties dat het onderwerp niet alleen onder ons leeft: Rollercoaster Tycoon op iPhone en iPad. Daarmee doelden we eigenlijk op de enorm verslavende eerste 2D-delen, maar een nieuwe uitlating wijst erop dat juist Rollercoaster Tycoon 3 wel eens op de iPhone en iPad zou kunnen uitkomen. Dat is in ieder geval wat TouchArcade haalt uit het nieuws dat Atari – die al eerder uitsprak dat RCT wel eens naar iOS zou kunnen komen – de handen heeft geschud met ontwikkelaar Frontier Developments. En die… die bracht in 2004 Rollercoaster Tycoon 3 uit voor pc. Ondertussen is de ontwikkelaar geen onbekende op iOS trouwens: Frontier bracht al de ludieke platformspellen LostWinds, LostWinds 2 en zelfs al eens eerder een 3D-achtbaan spelletje uit op iOS: Coaster Crazy. Dat spelletje werd uiteindelijk een aardig succes, maar wij vonden er onze draai niet echt in omdat het neerzetten van achtbanen werd bemoeilijkt door de zwaaierige camera op de 3D-wereld. Hopelijk is dat geen issue als Rollercoaster Tycoon 3 op iOS uitkomt – en zijn de eerste twee delen ook nog niet uitgesloten van release. Welke Rollercoaster Tycoon zie jij het liefst op iOS?

Street View Adventures: speuren in straten

Kijk, dit is nog eens een leuk idee. Ken je die races dat je op een bepaalde Wikipedia-pagina moet beginnen en in zo weinig mogelijk klikken naar een ander onderwerp moet komen? Dat idee heeft Ronny Stiftel overgezet naar Google Street View… en ook nog vertaald naar een geinig spel voor de iPhone. Het idee is simpel en ludiek. Je wordt in veertig verschillende steden over de hele wereld gedropt en krijgt de opdracht zo snel mogelijk naar een bepaald monument te navigeren. Dat doe je aan de hand van de routes die je ziet in Google Street View, wat wel betekent dat je een internetverbinding nodig hebt om te kunnen spelen. Hoe sneller je het monument bereikt, hoe hoger je score. En daarmee kan je niet alleen puur statistisch opscheppen tegen je vrienden. Nope, Street View Adventures heeft nog een leuke extra. Net als in het recente steengoede horrorspel Indigo Lake kan je je eigen voortgang opnemen terwijl je speelt, een functie die trouwens het beste werkt op de iPhone 5S. De straten doe je doorloopt worden na je recordpoging aan elkaar gemonteerd als een snelle timelapse video die je aan anderen kan tonen. Erg leuk.
Downloaden: Street View Adventures (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Street View Adventures video en kaart Street View opdrachten op kaart

Trailer van de Dag: The Walking Dead Season 2

GU DI Walking Dead met controllerDe beste game van 2012 op iPhone en iPad krijgt binnenkort een vervolg, dat eveneens op iOS zal uitkomen: The Walking Dead: Season 2 wordt waarheid. Ontwikkelaar Telltale heeft een trailer vrijgegeven die de komst van het spel bevestigt. De trailer bevat niet erg veel beelden, maar wel een aantal zaken die we vanwege spoilers in het eerdere verhaal niet zullen toelichten. Het is vooral een bevestiging van de komst van het spel naar de iPhone en iPad, wat een reeks nieuwe intensieve hoofdstukken betekent. De opzet zal hetzelfde zijn. Temidden van een wereld die overspoeld is met zombies, probeer je te aarden in een groep van overlevers. Dat brengt spanningen met zich mee en juist de keuzes die de verschillende speelbare personen moeten maken, staan centraal in het spel. En echt: in moordtempo een keuze maken die een ander ernstig kan benadelen, gaat flink wat dieper dan een zombie neerpaffen in het trouwens ook uitstekende Dead Trigger 2. Hieronder tref je een downloadlink naar het eerste speelbare seizoen van Walking Dead: The Game, waarvan je het eerste hoofdstuk gratis speelt. Doen.
Downloaden: Walking Dead: The Game (gratis, €4,49 per hoofdstuk, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 19:33
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, rollercoaster, streetview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.