Rollercoaster-Tycoon-3-icon

Gameklassieker RollerCoaster Tycoon 3 nu te downloaden voor iOS (zonder in-app aankopen!)

Verrassing! RollerCoaster Tycoon 3 staat vanuit het niets in de App Store, en pakt het een stuk beter aan dan RollerCoaster Tycoon 4: geen in-app aankopen en een volledige overzetting van de originele PC-game.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Rollercoaster-Tycoon-3-icon
Toen RollerCoaster Tycoon 4 in de App Store verscheen, konden hordes aan nostalgische gamers niet wachten om de game uit te proberen. Pretparken bouwen op je iDevice klinkt dan ook als een prima manier om de tijd te doden, al was de overdosis aan in-app aankopen voor velen een reden om de game te verwijderen. RollerCoaster Tycoon 3 lijkt op alle vlakken een betere versie te zijn, en is nu in de App Store te vinden.

Zoals we vorig jaar al schreven is Rollercoaster Tycoon 4 een vermakelijke pretparksimulator, die geplaagd wordt door het freemium-model waar de game in gegoten is. Goed nieuws dus dat RollerCoaster Tycoon 3 precies het tegenovergestelde is: een directe port van de originele game op de PC, zonder in-app aankopen.

Rollercoaster-tycoon-3

Bouw het pretpark van je dromen

Hierdoor is de app voor €4,99 wel aan de dure kant (voor App Store-begrippen), maar na de aanschaf hoef je je portemonnee niet meer te trekken terwijl je het pretpark van je dromen in elkaar zet. De interface is aangepast voor het touchscreen van de iPhone en iPad, maar heeft verder alle functies die ook in het origineel op de PC aanwezig waren.

Er zijn achttien verschillende scenario’s waarin je het park kunt bouwen, en vijf thema’s om je creatie van een unieke stijl te voorzien. Op grafisch gebied ziet RollerCoaster Tycoon 3 er goed uit, met 3D graphics en de beroemde Coaster Cam, waarmee je in het voorste stoeltje van je zelfgemaakte achtbaan kruipt.

Vermaak voor onderweg

Omdat de game totaal geen in-app aankopen heeft, is RollerCoaster Tycoon 3 ook een uitstekende game om met je mee te nemen op vakantie. Je hebt er immers geen internet voor nodig, en als de iOS-versie net zo verslavend is als het origineel ben je er heel wat uurtjes mee zoet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2015, 11:08
Categorie Apps
Onderwerp rollercoaster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.