Rollercoaster Tycoon 4 Mobile aangekondigd, wordt freemium

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile is aangekondigd voor iPhone en iPad. Het gaat om een freemium spel, lijkt uit de eerste beelden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile iPhone iPadAtari heeft Rollercoaster Tycoon voor de smartphone en tablet officieel aangekondigd. Rollercoaster Tycoon 4 Mobile werd vannacht onthuld in de vorm van een screenshot op de Facebook-pagina over het spel. Daarop is ook te zien dat het om een gratis te downloaden spel gaat, dat net zoals andere freemium-games gebruik maakt van verschillende valuta. Zo kan je betalen met geld én tickets in het spel, en vergaar je ervaring voor het neerzetten van nieuwe attracties.


Onder de nieuwe omslagfoto op de Facebookpagina zijn reacties van tientallen teleurgestelde fans te lezen. “Jullie zijn een fan kwijt”, “Een goede game geruïneerd” en “Grootste teleurstelling van 2014” zijn enkele van de reacties op het prijsmodel dat duidelijk is af te lezen aan het screenshot.

Rollercoaster Tycoon 4 Mobile iOS screen

De originele pc-games waarin je een pretpark bouwde en zelf achtbanen neerzette, waren juist onder andere verslavend omdat je zorgeloos aan je park kon bouwen, zonder timers en limieten. Met een valutasysteem dat draait om microtransacties lijkt het er niet langer op dat je in de mobiele game ook zo door kan bouwen. Tenzij je, vermoedelijk, geld in het spel steekt. Wat verder opvalt aan het screenshot, is dat er betrekkelijk weinig attracties en veel non-attracties in het park staan. Wel is het door de eveneens beschikbare trailer duidelijk dat je nog wel eigen achtbanen kan ontwerpen.

Atari heeft verder geen details omtrent de release van Rollercoaster Tycoon 4 Mobile onthuld. Een releasedatum is nog niet gegeven en Atari bevestigt ook nog niet dat het om een freemium spel gaat, al lijkt dat als een paal boven water te staan. In de trailer wordt in ieder geval genoemd dat strijden tegen je vrienden op een online leaderboard een rol speelt in de game. De pixelstijl van de eerste twee delen van Rollercoaster Tycoon heeft daarnaast plaats gemaakt voor een wat gedetailleerdere, vriendelijkere stijl.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Met dank aan Jazzlyn voor de tip!

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 maart 2023 om 9:11
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.