Reacties voor: Rinspeed iChange: elektrische auto bedienen via iPhone

De Rinspeed iChange is een elektrische auto die in iets meer dan vier seconden van 0 tot 100 kan accelereren. Alles in de auto, behalve het besturen zelf, gebeurt via een iPhone. In het dashboard is een iPhone-dock verwerkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. D’r zitten zelfs 2 iphones in de concept…;) kijk maar eens links boven en onder op dit plaatje:
    http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Rinspeed/iChange/Rinspeed_iChange_39.jpg

  2. Bereik waarschijnlijk zo’n 400 km maar als ze hem dan uittesten op Top Gear bv 😀 dan maar een bereik van 90 km. Dus dit zal nooit doorbreken als de afstand niet groter wordt. Plus zo’n auto moet een pak goedkoper worden.

  3. Geweldig, als promotie stunt moeten ze die aan iedereen met een Iphone gaan geven 🙂
    Wel een mooie auto, alleen een beetje link als je telefoon wordt gejat of je raakt hem kwijt, zo’n auto valt wel op.

  4. :S het enige mooie aan die auto is dan de iPHone :p

  5. Goedkoper is niet eens meer het probleem;
    http://www.ececars.nl

    Bereik is nog wel een probleem, opladen ook. Ik vind het een hele goede ontwikkeling. Ik houd het ook zeker in de gaten, moet nog ruim twee jaar in mijn huidige leasecontract…

    Verder top natuurlijk.

  6. @claeskens matteo:

    Waarom zou het niet doorbreken? Lang niet alle verkeer reist over een afstand groter dan 100 km..

  7. @claeskens matteo:
    ik zie de prijs nergens.. ?
    + het is een concept car..
    die zijn niet bedoeld voor massa productie maar om te laten zien wat je met technologie allemaal kan..

  8. Ik vind hem wel grappig, hou wel van dat futuristische. (keertje wat anders dan de standaard vorm die je op straat ziet) Wel lullig als je iPhone een keer vastloopt tijdens ‘t rijden 😀 wat gebeurd er dan?

  9. Ik denk trouwens wel dat er een verschil is tussen de manier van rijden bij Top Gear of op de gewone weg. Daarnaast is het een concept, maar dat betekend niet dat er geen auto kan komen die hier op gebaseerd is.

  10. @Cas:
    Een iPhone die vastloopt? da’s wel heel futuristisch 😉

  11. Leuk concept, jammer dat binnen 24 uur je auto opengebroken wordt en je iphone gejat. Kan je je hele auto weggooien.

    Nu al worden heel veel auto’s waar alleen maar de ronde afdruk van de tomtom zuignap nog zichtbaar is op de voorruit opengebroken. Kan je nagaan dan.

  12. Zou leuk zijn als je iPhone op is 😀 Kan je niet in je auto én niet eens rijden 😀

  13. @ Marjolein,

    Het is natuurlijk wel logisch om je iPhone mee te nemen als je niet in de auto zit. De TomTom ligt vaker nog in de auto.

    Back OT:
    Niet echt praktisch natuurlijk aangezien je nooit iemand anders met je auto kan laten rijden aangezien je dan ook je telefoon af moet geven en dus niet meer bereik baar bent.

  14. Origineel geplaatst door Nilles
    @ Marjolein,Het is natuurlijk wel logisch om je iPhone mee te nemen als je niet in de auto zit. De TomTom ligt vaker nog in de auto.

    Nilles,
    Heb je helemaal gelijk in, maar ik begreep uit het artikel eerlijk gezegd dat de iphone er vast, geintegreerd in het dashboard, inzit.

    Het is toch ergens belachelijk .. ik bedoel dat je bijvoorbeeld de kring op het raam van je auto moet schoonpoetsen iedere keer als je uitstapt omdat dat alleen al aanleiding is om je ruitje in te slaan in de hoop dat de tomtom ergens onder een stoel of dashboardkastje ligt. (alhoewel, je staat er versteld van hoeveel mensen hun navigatie in de auto laten liggen)

    beetje offtopic, maar ja….. 🙂

  15. @Christophe:

    Nou gebeurd wel hoor! ff aan en uitzetten en hij gaat wel weer, maar toch, soms gaat er iets mis.

  16. Dit jaar komt er in Nederland ook een Electrische auto op de markt, afkomstig uit Engeland. Ik ben de naam even kwijt..

  17. respring iphone, val je ineens stil in het midden van de autosnelweg 🙂

    Wat ik mij nu eigenlijk afvraag, hoe geraak je in de auto? zie nergens iets wat op een deur lijkt, of gaat het dak er gewoon af 🙂

  18. zou een beetje angstig zijn dat de iphone vastloopt, doet tie nu ook al om de dag, maar weer een gevalletje: een kathedraal van een auto, met een telefoontje van het volk

  19. @ bzb

    Telefoon van het volk? Ik vind de iPhone toch iets speciaals 😛 En over dat je iphone gejat kan worden, er zitten er 2 in dus.. altijd een extra 😛

  20. Vreselijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.