Rinspeed iChange: elektrische auto bedienen via iPhone

De Rinspeed iChange is een elektrische auto die in iets meer dan vier seconden van 0 tot 100 kan accelereren. Alles in de auto, behalve het besturen zelf, gebeurt via een iPhone. In het dashboard is een iPhone-dock verwerkt.

auto besturen met iphoneDe Rinspeed iChange is een elektrische auto die in iets meer dan vier seconden van 0 tot 100 kan accelereren. Alles in de auto, behalve het besturen zelf, gebeurt via een iPhone. In het dashboard is een iPhone-dock verwerkt.

Als je het dashboard van de Rinspeed iChange bekijkt, valt op dat er eigenlijk nauwelijks knoppen te zien zijn. Een slot voor de autosleutel ontbreekt eveneens. Je gebruikt de iPhone om de auto te starten, om het infotainmentsysteem van Harman/Kardon met GPS-navigatie te gebruiken en de airconditioning te regelen.

elektrische auto

De concept car is te zien op de autoshow in Geneve en de indeling is aanpasbaar: aan de achterkant zijn twee extra stoelen te installeren. De motor van deze elektrische auto levert 150 kW aan power, waarmee je een topsnelheid van 220 kilometer per uur kunt halen.

Via: Jalopnik

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2009, 19:15
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.