Rhapsody gaat voor $50 miljoen de strijd met iTunes aan

Rhapsody stapt van een abonnementenmodel over naar de verkoop van losse nummers. De DRM-vrije MP3-muziek zal met een reclamecampagne van $50 miljoen aan de man worden gebracht.

RhapsodyRhapsody gooit er $50 miljoen dollar tegenaan om marktaandeel van iTunes af te pakken. Ze starten een marketingcampagne dat klanten moet overhalen om muziek online en via partners zoals Yahoo te kopen. De muziek wordt aangeboden in mp3-formaat, afspeelbaar op iPods. Voorheen bood Rhapsody een abonnementendienst aan (alleen voor Amerikanen), waarbij je voor $13 tot $15 per maand onbeperkt streaming muziek kon luisteren. Maar Rhapsody kreeg te vaak klachten dat de dienst niet geschikt is voor de iPod.

“We’re no longer competing with the iPod,” zegt vicepresident Neil Smith van Rhapsody, “we’re embracing it.” Zo’n operatie lijkt door het enorme marktaandeel van iTunes (ruim 70% in de VS) kansloos, maar Rhapsody heeft nog wat ijzers in het vuur: ze gaan ook de achterkant van MTV’s muziekwinkel en van iLike verzorgen. iLike is een van de meestgebruikte muziekapplicaties op Facebook. Daarnaast gaan ze via mobiele operators zoals Verizon zorgen dat klanten er niet omheen kunnen. Mensen die over-the-air een muzieknummer kopen kunnen datzelfde nummer ook naar hun computer downloaden. Rhapsody noemt de nieuwe strategie “Music Without Limits”; er zit dan ook geen DRM op de muzieknummers. Napster lanceerde vorige maand een soortgelijke mp3-muziekwinkel, naast de al bestaande online muziekwinkels van Wal-Mart en Amazon. Die zijn er echter nog niet in geslaagd om marktaandeel van Apple af te pakken; die groeit alleen maar verder door. Analist David Card van Jupiter Research denkt dat de retailers zoals Wal-Mart en Amazon gaan concurreren op een manier die hen vertrouwd is: met prijsverlagingen, promoties en merchandise.

Via: Yahoo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2008, 12:15
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen amazon, itunes, mtv, muziek, rhapsody, winkelen

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.