iPhone 3G in Nederlandse verpakking

De binnentray van de iPhone 3G wordt gemaakt door het Barneveldse bedrijf Paperfoam. Het papierschuim dat zij maken is milieuvriendelijker dan de plastic binnentrays.

AardappelEr is op het eerste gezicht weinig Nederlands aan de iPhone 3G, maar aan de verpakking is wél een Nederlands bedrijf te pas gekomen. Paperfoam uit Barneveld maakt geschuimd papier van aardappelzetmeel, verrijkt met vezels en bindmiddelen. Daarvan is een binnentray gemaakt die in het kartonnen iPhone-verpakking zit. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic, waarop Paperfoam het patent heeft, zo schrijft Bright.

Directeur Hans Arentsen wil geen details geven, maar bevestigt tegenover Bright wel dat het om miljoenen verpakkingen gaat. Met het geschuimde papier kun je dezelfde vormen maken als met plastic, maar het lichtgewicht, CO2-vriendelijker en er komt geen (dure) aardolie aan te pas. De verpakking zelf wordt gemaakt in Maleisië, waar Paperfoam al een paar maanden bezig is. Eerder maakte Paperfoam de verpakking voor de eerste generatie iPod nano en de iPod video voor Apple.

Via: Bright
Dank aan ExPlanE en Anouar, die het nieuwtje ook bij de Telegraaf hadden gelezen (maar het origineel is van Bright)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2008, 13:43
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.