Kort iPhone-nieuws: iPhone bij Best Buy en Radio Shack, France Telecom wil TeliaSonera, iPhone 3G in Mexico

Drie korte iPhone-nieuwtjes: France Telecom wil TeliaSonera kopen, Mexicaanse operator Telcel maakt iPhone-tarieven bekend en iPhone straks ook bij Best Buy en Radio Shack te koop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Radio ShackDrie korte iPhone-nieuwtjes die met buitenlandse mobiele operators en/of verkooppunten te maken hebben. Telcel heeft de tarieven voor de iPhone 3G in Mexico bekendgemaakt en die zijn vergeleken met andere landen best acceptabel – als je niet over je databundel heen gaat. France Telecom gaat de iPhone in verschillende Europese en Afrikaanse landen verkopen, maar ze zoeken er nog een paar verkooppunten bij: ze gaan een bod van meer dan $41 miljard uitbrengen op het Scandinavische TeliaSonera. En Apple zelf is schijnbaar van plan om de verkooppunten van de iPhone 3G in de VS uit te breiden met Best Buy en Radio Shack.

Stijlvol en exclusief kun je de winkels van Radio Shack niet noemen, maar ze zitten wel op elke straathoek. En in grote Amerikaanse winkelcentra is altijd wel een Best Buy te vinden. Beide winkelketens verkopen op dit moment al Apple-producten en abonnementen van AT&T, dus het is voor hen maar een kleine stap om de iPhone te gaan verkopen. Als de onderhandelingen met deze twee winkelketens vlot verlopen is de iPhone 3G straks overal te koop en hoef je niet dagenlang in de rij te staan. Hoewel… iPhoneTouch Blorge verwacht dat Best Buy en Radio Shack pas later aan de beurt zijn, zodat we op 11 juli weer kunnen genieten van lange rijen geobsedeerde en ongewassen Apple-fans die al een week lang in hetzelfde t-shirt rondlopen.

France Telecom wil TeliaSonera

France Telecom is van plan om er extra geld tegenaan te gooien om de Scandinavische operator TeliaSonera te kopen. Eerder deze maand boden ze al $41 miljard, maar dat bod werd beleefd afgeslagen. Als de deal doorgaat wordt Orange een van de grootste Europese operators en bovendien eentje die het recht heeft om de iPhone in heel veel Europese landen te verkopen. TeliaSonera gaat vanaf 11 juli de iPhone in Denemarken, Noorwegen en Zweden verkopen en heeft de tarieven voor deze landen al bekendgemaakt. Ze hebben ook het recht om de iPhone in Nokia’s thuisland Finland te verkopen.

iPhone 3G in Mexico

iPhone 3G in MexicoDe Mexicaanse mobiele operator Telcel heeft de prijzen bekendgemaakt voor de iPhone 3G. De 8GB iPhone zal gratis bij de duurdere abonnementen worden aangeboden. Bij goedkopere abonnementen kan de prijs van het toestel oplopen tot MXN $3,199 (ongeveer $310.50 US). De 16GB iPhone ligt in de winkel voor een prijs vanaf MXN $1,259 ($122.20 US) tot zo’n MXN $4,459 ($432.80 US). De abonnementen beginnen bij 100 MB dataverkeer tot onbeperkt en kosten tussen de $36 US tot $79 US. Daarbij krijg je tussen de 200 en 700 belminuten per maand en 100 tot 250 SMS-berichten. Ga je over je datalimiet heen, dan wordt je niet afgeknepen maar moet je ervoor gaan betalen: 5 centavos per KB en dat is ongeveer $4.86 US per MB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2008, 14:02
Categorie iDevices
Onderwerpen best buy, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.