Remote-Buddy-Display

Remote Buddy Display: bekijk en bedien je Mac vanaf de Apple TV

Remote Buddy Display stuurt het scherm van je Mac door naar de Apple TV, maar gaat een stuk verder dan AirPlay. Zo kun je de Siri Remote gebruiken als trackpad en ondersteunt de apps meer dan honderd Mac-apps.

Remote-Buddy-Display

Met AirPlay kun je het scherm van je Mac gemakkelijk naar een Apple TV sturen, zodat het beeld rechtstreeks op je televisie verschijnt. De tvOS-app Remote Buddy Display bouwt voort op dit principe maar voegt iets extra’s toe: met de Siri Remote kun je dingen aanwijzen met de trackpad tijdens presentaties.

AirPlay is handig, maar…
Door het scherm van je Mac(Book) rechtstreeks naar je TV te streamen met AirPlay, kun je in een handomdraai een lokaal opgeslagen video of foto op het grote scherm tonen. Handig, maar je moet nog wel steeds je Mac bedienen met een gekoppelde muis of toetsenbord. Bovendien doet AirPlay niet veel meer dan het doorsturen van je Mac-scherm. Wil je meer, dan komt Remote Buddy om de hoek kijken.

Remote-Buddy-Display

Remote Buddy benut de Siri Remote

Remote Buddy bestaat al langer in de vorm van Remote Buddy Mobile (link). Deze app zorgt ervoor dat je een Mac op afstand kunt besturen vanaf je iPhone, iPad en Apple Watch. Sinds kort is daar ook ondersteuning voor de vierde generatie Apple TV aan toegevoegd met Remote Buddy Display. Nadat je de app met je Mac verbonden hebt (wat best even kan duren) verandert de Siri Remote in een mix van een trackpad en afstandsbediening.

Zo kun je de muis over je scherm bewegen, scrollen en dingen selecteren door met de remote te klikken. Houd het trackpad ingedrukt om het scherm te dimmen en een cirkel op te laten lichten, dit kun je bijvoorbeeld tijdens een presentatie gebruiken om iets te benadrukken.

Als je vervolgens de Menu-knop op de Siri Remote indrukt, verschijnt er een extra menu in beeld. Daar kun je een toetsenbord openen of de beschikbare acties bekijken voor apps die Remote Buddy ondersteunt.

De app zou meer dan honderd populaire Mac-apps ondersteunen, zodat je door over het trackpad te vegen bijvoorbeeld door je foto’s kunt bladeren of de volgende slide opent in Keynote. Door de Actions-knop in te drukken verschijnen er app-specifieke opties, zoals het verhogen of verlagen van het volume in iTunes.

Remote Buddy Display gratis proberen

Remote Buddy is gratis te downloaden in de tvOS App Store, maar voor de Mac-app moet je wel betalen. Voor één Mac ben je €24,99 kwijt, al zijn er ook opties voor bedrijven die al hun werknemers toegang tot de app willen geven. Daarnaast kun je Remote Buddy dertig dagen lang gratis uitproberen om te kijken of de app je bevalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2016, 14:50
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen apple tv, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.