Telegram-stickers

Telegram-update maakt GIF’s versturen sneller en makkelijker

De nieuwste versie van Telegram focust zich volledig op het versturen en vinden van GIF's. Zo kun je deze bewegende plaatjes nu gemakkelijker opzoeken en versturen.

Telegram-stickers

Als het aan Telegram ligt, gaan we in 2016 een stuk meer GIF-bestanden versturen via de berichten-app. Een nieuwe update voor de iOS-app maakt het namelijk een stuk gemakkelijker om een komisch bewegend plaatje te versturen.

Telegram 3.4 draait om GIF’s

Versie 3.4 van Telegram (link) omschrijft zichzelf als de GIF Revolutie. Na het installeren van de update kun je GIF-bestanden twintig keer sneller versturen en downloaden en wordt het vooral een stuk makkelijker om een leuke GIF op te zoeken.

GIF’s tussen je stickers
Verzonden GIF’s worden vanaf nu opgeslagen in een nieuw tabblad van het stickerpaneel, zodat je ze snel nog een keer kunt kiezen. Ook zetten de vele bots van Telegram zich in om het zoeken naar nieuwe GIF’s te versnellen.

Telegram-gif Telegram-gif

Zo kun je nu een GIF opzoeken door @gif te typen in een chatgesprek, gevolg door het woord waarvan je een bijbehorende GIF wilt zien (‘@gif Apple’ bijvoorbeeld). Vervolgens verschijnt er in een venster een preview van de zoekresultaten.

Andere bots die je op deze manier kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld @wiki om een Wikipedia-pagina op te zoeken, en @vid voor het verzenden van een YouTube-video.

Nog niet op Android of Mac te zien
Om je voordeel te doen met deze snellere GIF-functie moet je er wel voor zorgen dat de ontvanger van je berichten ook de meest recente versie van Telegram gebruikt. De update is bijvoorbeeld nog niet beschikbaar op Android en ook de Mac-versie van Telegram geeft nog een foutmelding als je een GIF op deze manier ontvangt. Het is dus wachten op een update voor deze versies van Telegram voordat je echt naar iedereen snel een GIF kunt versturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2016, 13:59
Categorie Apps
Onderwerpen gif, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.