Reacties voor: Rabobank gaat app openstellen met ‘PSD2-winkel’

Meer diensten van derden
Vanaf maandag start DNB-Campagne ‘Ik Beslis’, om consumenten te wijzen op de veranderingen die eraan komen door PSD2. Tegelijk opent Rabobank een zogenaamde 'PSD2-winkel', waarmee financiële dienstverleners data kunnen met uitwisselen met de bank.

Reacties: 7 reacties

  1. Tja.

    Ik snap waarom ze het gemaakt hebben en kan zeker handig zijn. Maar ik ga er de eerste tijd absoluut geen gebuik van maken.

    Heb het idee dat er veel te veel en gemakkelijk persoonlijke data gedeeld kan worden.

    Daarnaast zullen de banken het wel op orde hebben maar juist de 3e partijen is waar ik me zorgen over maak met alle datalekken.

  2. Juist het laatst genoemde punt vind ik heel zorgelijk.
    Ben benieuwd of dit aangestipt wordt in de campagne maar ik heb er een hard hoofd in.

  3. Het is helaas bijna altijd zo dat, dit soort functies, niet bedoeld zijn als extra dienst naar de klant toe maar bedoeld zijn als extra verdienmodel over de rug van de klant 😒

  4. Ik ga er in mee als ze al mijn bankkosten gratis maken! Voor wat hoort wat!

  5. Ik vraag me altijd af hoe ze dit soort initiatieven gefund krijgen binnen zo’n groot bedrijf. Ik werk ook bij een groot bedrijf en dan moet er een business case zijn om mensen en resources te krijgen, met een terugverdientijd vna 3-5 jaar.
    Vraag me af waar dat zit bij Rabobank. Moeten andere partijen betalen voor de API? Een abonnements vorm op de data?

  6. Zie geen voordelen, misschienben ik kortzichtig. Geen financiele hulp van derden nodig. Zorgelijke in bericht is dat derden via anderen die transactie van jou ontvangen er wel data beschikbaar komt zonder dat ik het wil.
    Kijk nu al uit naar de programma’s als opgelicht, zembla of nieuwsuur waaruit gaat blijken dat er grof misbruik wordt gemaakt van deze regels.

    Al met al lijkt me dit doorgeslagen EU regelgeving

  7. Origineel geplaatst door Fgeer
    Ik ga er in mee als ze al mijn bankkosten gratis maken! Voor wat hoort wat!

    Gratis bestaat niet, tenzij jij zelf voor duizenden en duizenden euro’s iets gaat / laat ontwikkelen en dat iedereen gratis aanbied. Zo ja, houd mij dan even op de hoogte, ik heb nog wel wat wensen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.