Reacties voor: Rabobank-app nu met Wallet, maar wat wordt de Apple Pay-datum?

Rabobank heeft ondersteuning voor de Wallet-app toegevoegd. Maar wat is de startdatum van Apple Pay bij de Rabobank? In dit artikel speculeren we over de mogelijke datum van de Rabobank.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 47 reacties

  1. 15 oktober 2020

  2. Volgende maand

  3. 4 februari 2034

  4. Mañana Rabobankos

  5. Rabobank heeft een geschiedenis van hopeloos achterlopen:
    – De Rabobank-app had een aantal jaar geleden een hopeloos verouderd uiterlijk en mistte basisfunctionaliteit zoals Touch ID, ze waren een van de laatste banken die het meer dan een jaar na data eindelijk implementeerden.
    – Ondanks belofte is het nog steeds nodig om de Rabo Scanner te gebruiken om iDeal-betalingen via desktop te voltooien. Het ironische is nog wel dat dit via de app gewoon niet nodig is (tot een bepaald bedrag).
    – De huidige Rabobank-app is niet meer dan een slechte webapplicatie en het uitrollen van updates (dat door deze implementatie sneller zou moeten kunnen), duurt nog steeds langer dan de native app van bijvoorbeeld ING.
    – Het is nog steeds niet mogelijk om innovatie functionaliteiten zoals Siri en Shortcuts te gebruiken om bijvoorbeeld geld over te maken of een betaalverzoek aan te maken.

  6. Ik denk nooit

  7. Het lukt de Rabobank kéér op kéér weer om slecht in het nieuws te komen als het gaat om het uitrollen van nieuwe features. Ik kan me nog goed herinneren hoe het meer dan een jaar heeft geduurd om überhaupt ondersteuning te bieden voor Touch ID, waar een bank zoals ING dit al vanaf bijna de release beschikbaar had. Ook de app is het gewoon net niet ten opzichte van concurrerende banken, met vooral in het begin veel slechte publiciteit.
    Resultaten behaald in het verleden, zijn geen garantie voor de toekomst. Al lijkt dat ironisch genoeg voor de Rabobank wel een garantie te zijn…

  8. @BozeRabobankKlant:

    Je kunt opstappen tenzij:
    1. Je bij Rabo werkt (dat lijkt me in jouw geval niet erg waarschijnlijk.
    2. Je een grote (hypothecaire) schuld hebt.

    Dus: gewoon weggaan of geduld hebben. De wereld zonder Apple Pay draait gewoon door.

    Ik heb Van Lanschot, Sns, Triodos nog helemaal niet gehoord over Apple Pay, maar net zo min de ‘boze klanten’

  9. Als als als, komt vanzelf hoor. De wereld zal ondertussen gewoon doordraaien…

  10. Boot gemist.

  11. Over vijf minuten, of een jaar of 14

  12. Ik denk dat ik binnen 10 dagen maximaal mijn N26 bankkaart wel binnen heb, kan ik de Bunq kaart er uit doen, toch duur voor alleen Apple Pay (€7,99/mnd) te gebruiken. Als ik op de Rabo moet wachten…

  13. ASN bank volgt hopelijk ook nog

  14. Origineel geplaatst door BozeRabobankKlant
    Rabobank heeft een geschiedenis van hopeloos achterlopen:

    – De Rabobank-app had een aantal jaar geleden een hopeloos verouderd uiterlijk en mistte basisfunctionaliteit zoals Touch ID, ze waren een van de laatste banken die het meer dan een jaar na data eindelijk implementeerden.

    – Ondanks belofte is het nog steeds nodig om de Rabo Scanner te gebruiken om iDeal-betalingen via desktop te voltooien. Het ironische is nog wel dat dit via de app gewoon niet nodig is (tot een bepaald bedrag).

    – De huidige Rabobank-app is niet meer dan een slechte webapplicatie en het uitrollen van updates (dat door deze implementatie sneller zou moeten kunnen), duurt nog steeds langer dan de native app van bijvoorbeeld ING.

    – Het is nog steeds niet mogelijk om innovatie functionaliteiten zoals Siri en Shortcuts te gebruiken om bijvoorbeeld geld over te maken of een betaalverzoek aan te maken.

    Waarom heb je dan nog Rabo?

  15. @Arjan Maas: Volgens mij heeft geen N26 geen Maestro card? Dus dan kan je m nog lang niet overal gebruiken.

    Edit: las net dat als je minimaal €100 op je rekening hebt een Maestro card wel kan.

  16. Iedereen die Rabo zo slecht vindt…. niets of niemand weerhoudt je nu op te stappen. Of hebben jullie helemaal geen Rabo rekening en gebruiken dus ook de app niet. Lijkt wel een beetje op continu Rabo bashen – jammer.

  17. Het Rabo bashen is zeker wel gebaseerd op feiten, namelijk dat ze op gebied van de digitale innovatie vaak achter lopen en dan halsoverkop snel toch mee gaan om niet compleet voor lul te staan tegenover de competitie. Daardoor is het een onsamenhangend geheel waardoor de UX gewoon rete slecht is. Het is gewoon echt tijd om ze een beetje op te jagen, want zonder druk van de klant zijn ze heel afwachtend. Neem nou die random reader, waarom kun je niet een simpel stukje code implementeren waarmee je je iPhone als authenticator gebruikt? Of een code zoals bij ING. Waarom geen native app maar een omgebouwde web app? Waarom niet zoals bij Bunq zelf digitale rekeningen aanmaken? Waarom geen Siri opdrachten? Het zijn voor sommige mensen misschien ‘extraatjes’ maar let’s face it: we leven in een tijdperk waarin we mobile first alles doen en dan moet je daar op inspelen als bank zijnde. Je gaat me niet vertellen dat dit voor een dev team rocket science is toch?

  18. Rabobank is waardeloos, ik krijg continu de melding: saldo ontoereikend of onvoldoende saldo. Ik denk dat ik maar ga overstappen.

  19. @Jaap Couro: De keuze om over te stappen waar je financiële zaken afhankelijk is blijft een spannend idee voor iedereen. Het geeft niet hetzelfde gevoel als overstappen van provider. Vandaar de boze reacties van de klanten die wel toekomstgericht willen zijn.

  20. Origineel geplaatst door Joel
    Of een code zoals bij ING.

    Je bedoelt de TAN-codes? Je weet dat dat het meest kwetsbare systeem is als ‘t aankomt op phishing?

  21. Ik ben verder erg tevreden over de Rabo en ga niet overstappen. Wel vind ik het jammer dat ze “de tijd nemen om alles grondig voor te bereiden”. Want we weten allemaal dat dat een fancy term is voor uitstellen.
    Geduld is een schone zaak!
    Ik gok dat we 20 november Apple Pay krijgen, ik blijf optimistisch!

  22. @Joel: Blijft mijn vraag, waarom blijf je bij deze bank als je ontevreden bent met hun beleid? Overstappen naar ING is ook geen rocket science. Indien je toch bij Rabo blijft overwegen de pro argumenten boven de contra’s. Rabo is misschien net Apple, het duurt even maar dan werkt het ook goed.

  23. @Dorus: N26 heeft inderdaad Maestro, maar voor Apple Pay wordt alleen de Master Card ondersteund.

  24. Vandaag heb ik mijn privé Abn kunnen toevoegen. Nu zag ik dat een zakelijke rekening nog niet kan bij de Abn…

    Nu heb ik geen zakelijke rekening bij de Abn. Maar wel bij de Rabobank. Gaat de Rabobank wel gelijk zakelijke kaarten toestaan? Iemand die er wat kan over zeggen?

  25. @Zwen: lijkt me knap lastig

  26. Origineel geplaatst door Jaap Couro
    @Joel: Blijft mijn vraag, waarom blijf je bij deze bank als je ontevreden bent met hun beleid? Overstappen naar ING is ook geen rocket science. Indien je toch bij Rabo blijft overwegen de pro argumenten boven de contra’s. Rabo is misschien net Apple, het duurt even maar dan werkt het ook goed.

    Exact 👍🏻

  27. Origineel geplaatst door Dorus
    @Arjan Maas: Volgens mij heeft geen N26 geen Maestro card? Dus dan kan je m nog lang niet overal gebruiken.

    Edit: las net dat als je minimaal €100 op je rekening hebt een Maestro card wel kan.

    Kwam ik ook achter, heb nu een Maestro kaart aangevraagd. Enige nadeel is dat het een Duits rekeningnummer is waardoor iDeal niet werkt.

  28. Haha de Rabo klanten die het geduld niet hebben om ff te wachten totdat Rabo het online gooit. Wees blij dat de Rabo niet overal vooraan in de rij staat. Eerst de kat uit de boom kijken 👍🏻

  29. ‘Kom maar op met de toekomst’

  30. @Pieter: Die slogan moeten ze ook maar veranderen inderdaad. Wat voor de Rabo nieuw is, zijn voor de ING en de ABN al lang geïntroduceerd. Rabo (boerenleenbanken) staat voor Ruimt Alle Boeren Op.

  31. @Ap: Apple Pay, is allang doorontwikkeld. Van kinderziektes, en haperingen is geen sprake van. Al sinds 2014 is Apple Pay al actief en door de jaren heen bieden duizenden banken Apple Pay inmiddels aan. Wat bij de Rabo werken zijn neanderthalers, die alles af laten wachten.

  32. Origineel geplaatst door Lemco Luehof
    @Ap: Apple Pay, is allang doorontwikkeld. Van kinderziektes, en haperingen is geen sprake van. Al sinds 2014 is Apple Pay al actief en door de jaren heen bieden duizenden banken Apple Pay inmiddels aan. Wat bij de Rabo werken zijn neanderthalers, die alles af laten wachten.

    Waarschijnlijk sturen ze ook nog faxen heen en weer tussen de kantoren 😂😂😂

  33. (Red.) Artikel bijgewerkt na toevoeging van Wallet-ondersteuning.

  34. Lekker bezig Rabo! als dit live is kan ik mijn portemonnee thuis laten 🙂

  35. Langzaam maar zeker komt het dichterbij! Als het deze of volgende week uit komt heeft het in principe niet super lang geduurd. Enige wat ze niet zo slim hebben gedaan is marketing technisch met het woord “binnenkort” gegooid. Maar als ze nog vager waren geweest waren vele klanten, meer dan nu, waarschijnlijk overgestapt. “Dit jaar” was misschien het beste om te zeggen? Of voor de kerst o.i.d.? Ben blij dat ik nu niet bij de webcare voor rabobank werk in ieder geval!

  36. Maandje meer of minder, wat maakt het uit.
    Rustig wachten.

  37. Tot nu zie ik als enigste voordeel dat ik geen contant geld meer overdag hoef te hebben om in de kantine te betalen
    Heb namelijk geen zin om m’n pas uit m’n portemonnee te halen en terug te stoppen. Kleed me op m’n werk.

  38. Zowel ING als ABN AMRO hebben allebei 42 dagen nodig. De ene had meer tijd nodig tussen de aankondiging en de Wallet-app maar is sneller live, terwijl de andere meer tijd nodig heeft om live te gaan, dat tussen aankondiging en Wallet ondersteuning.

    Onder aan de streep, hebben beide banken 42 dagen nodig zowel uit Apple als de bank, om alles in kannen en kruiken te te krijgen. Voor de jaarwisseling bied ook Rabobank Apple Pay. Dan kan Apple alles binnen 2019 afboeken.

  39. Jeetje ING deed bijna een maand erover van wallet-ondersteuning tot start-van-Apple-Pay.
    Gaat Rabobank hier nog langer over doen?

  40. @BozeRabobankKlant: Gewoon ophouden met piepen en lekker overstappen naar iets wat jij denkt dat wel goed werkt.

    we zijn al weer een stapje dichterbij super rabo nog even doorzetten
    :):):):)

  41. Lachen dat iedereen zich zo druk maakt of wanneer het dan eindelijk Apple Pay bij de Rabobank van start gaat. Zodra het eenmaal zover is ben je het hele wachten vergeten.. Geduld hebben is nogal moeilijk schijnbaar 😂

  42. @Peter Hoomans: Met het feit dat zowel voor de Rabo als ABN klanten Apple Pay nieuw is, is het voor de ING klant als gemeengoed geworden. Het klinkt sarcastisch, dat de ING klant gaat zeggen van, wij hadden het al.

  43. Werkt super Apple pay met ABN, ben er blij mee… niet meer met mijn vingers aan die vieze knopjes zitten van een betaalautomaat.
    Daar zitten meer schadelijke bacteriën op dan een smerig toilet.

  44. Ik mis niks op het moment. Al dat gezeur over die Rabobank. Moest je vroeger eens kijken toen iedereen als zo’n scanner had. Kreeg je van de Postbank/ING nog jaaaaaren zo’n A4 met codes.

    Zolang ik kan abetalen is het goed. Ik hoor het wel wanneer het kan.

  45. @Demi: En wist je telefoon wel 10x zoveel bacteriën bevat dan een wc-bril? 😉

  46. (Red.) Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van Apple Pay bij Rabobank.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.