Apple-patent wijst op ondersteuning voor Flash en Windows Media

Apple heeft een uitgebreid patent ingediend, waarin het afspelen van Flash en Windows Media op draagbare apparaten zoals de iPhone wordt besproken.

Flash-patent op iPhoneHet moet niet veel gekker worden: een patent van Apple wijst erop dat mogelijk native ondersteuning voor Windows Media-multimediabestanden (audio en video) beschikbaar komt op draagbare apparaten van Apple. De iPhone wordt daarbij niet expliciet genoemd, maar de patent-aanvraag bevat wel afbeeldingen van een apparaat met homeknop, speaker en verschillende sensoren. Het patent beschrijft bovendien de ondersteuning voor Flash-content – een onderwerp waar al meer dan een jaar over wordt gepraat.

Het patent met nummer 20080174570 draagt de titel ‘Touch Screen Device, Method, and Graphical User Interface for Determining Commands by Applying Heuristics’ en bevat een hoop informatie. Of Apple ook ondersteuning voor Flash en Windows Media zal toevoegen is nog de vraag, maar het patent wijst er wel op dat Apple erover heeft nagedacht. De website iPhoneBuzz heeft de complete tekst van de patentaanvraag met knip & plak op de website gezet. We blijven daardoor zitten met een gigantische lap tekst en geen aanvullende afbeeldingen, want op de website van de Amerikaanse patentdienst is er onder nummer 20080174570 (en aan de hand van trefwoorden uit de titel) zo snel niets te vinden.

Op internet vonden we laatst nog wel een (niet-geteste) webapplicatie waarmee je flashfilmpjes op de iPhone of iPod touch zou kunnen afspelen: Livebuster.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2008, 17:11
Categorie Apple
Onderwerpen flash, multimedia, patenten, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.