Reacties voor: Pubers in de App Store: de bijzondere opkomst van jonge appmakers

Er verschijnen steeds meer jonge appbouwers ten tonele. Wie zijn het en waar lopen ze tegenaan? iCulture bracht hun verhalen in kaart.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Vergeet de 17 jarige Joost van Dijk met http://www.getnotifyr.com niet. Ik denk dat we daar veel van gaan horen.

  2. Puik werk dit artikel!

    En inderdaad, de app ontwikkelaars van deze tijd worden allemaal maar jonger en jonger. Zo is een vriend van mij die bij mij op de opleiding zit al fulltime webdesigner. En hij is pas 17… !

  3. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    Zo is een vriend van mij die bij mij op de opleiding zit al fulltime webdesigner. En hij is pas 17… !

    Mijn kleindochter is nog geen 15 en die is zich al aan het klaarmaken voor de WWDC binnen twee weken. πŸ˜‰

  4. @Timosha: Wauw, heeft ze apps in de store staan?

  5. Origineel geplaatst door Emiel Janson
    @Timosha: Wauw, heeft ze apps in de store staan?

    Nee, voorlopig maakt zij alleen nog maar “In House” apps (voor OS X, iOS en Solaris) met mij. Zij de GUI, enz… en ik de wiskunde onder de motorkap. πŸ˜‰

  6. Als we hier nu eens flink geld in steken, ipv de miljarden die we wel steken in zaken die niks opleveren (van bizarre EU-salarissen en wachtgeld tot karateles voor criminele jongeren in Gouda), dan hebben we een goede toekomst voor ons. Maar zoals het artikel al zegt: in Nederland stappen we pas in als het success er al is. Beste voorbeeld is het songfestival: eerst helemaal afbranden en nu het een enorme hit internationaal blijkt te zijn is het ineens geweldig en wil iedereen met ze werken en gezien worden.

  7. @Timosha: Ja, en? Dat kan toch..? Ik maak me eigen ook helemaal klaar voor het WWDC. Maar daar hoef je toch geen app ontwikkelaar voor te zijn…? Als je maar Apple fan bent πŸ˜‰

    @Emiel Janson: Getnotifyr, ik kan niet wachten tot die in het echt uitkomt!

  8. Origineel geplaatst door Maurice Hooijmans
    @Timosha: Ja, en? Dat kan toch..? Ik maak me eigen ook helemaal klaar voor het WWDC.

    Goed zo. Dan zal je ons meiske wel tegenkomen in San Francisco tijdens de WWDC. πŸ˜‰

  9. @Timosha: Ik bedoelde met ‘helemaal klaar maken’ iets anders Timosha. En ik ga echt niet helemaal afreizen naar Amerika voor één avondje Keynote…. Want daar draait het mij om.

  10. @Timosha: heel gaaf! Blijven motiveren.

  11. Ik mis Araik Gingnagel (13) en Jesse van Doren (17). Die samen World Hackathon georganiseerd hebben.
    Houd ze in de gaten πŸ™‚

  12. Vergeet mij niet! Jullie schreven al een artikel over meerdere apps van mij vroeger. Respectievelijk was ik 14 en 15 πŸ˜‰

    https://www.iculture.nl/34727/frequency-annoyer-jaagt/
    https://www.iculture.nl/90807/idownloader-bestanden-naar-je-iphone-downloaden/

  13. Ik ben d’r ook nog! Tom de Ruiter met Mokie! (13 jaar ondertussen)

    En binnenkort met een nieuwe app!

  14. Kijk ook eens hier: business angel netwerk – netwerk van investeerders.
    Geen idee of hier mensen bij zitten die in appontwikkelaars willen investeren, maar je kunt het altijd proberen.

  15. Goede ontwikkelingen die zeker gemotiveerd moeten worden! Als ik terugdenk aan mijn eigen jeugd en het fanatisme waarmee ik mijn eerste programma’s schreef op een Sharp PC-1210 en daarna in assembler op de CBM-64, dan kan ik me nog steeds de gedrevenheid voorstellen van de huidige jonge generatie. De onbevangenheid moet gekoesterd worden voordat ze verzanden tot ‘ouderwetsche IT-ers’!

  16. Altijd leuk om over jonge ondernemers te horen! Dit is een prima tijd en een prima sector om in te starten, je hebt weinig nodig om te beginnen en de hele wereld is gemakkelijker te bereiken dan ooit. En zelfs als je appjes geen superhit worden helpt het enorm om al een “portfolio” te hebben, voor als je later aan de slag wil als app developer bij een bedrijf.

    Wel wat advies: pas heel erg op met durfkapitaal. Het is natuurlijk enorm spannend en een erkenning van je succes, maar durfkapitaal is iets anders dan een lening van de bank, waar je alleen wat rente betaalt. Investeerders willen ook invloed in je bedrijfje; let er op dat die invloed niet te groot wordt. Maar ze kunnen je ook helpen, zeker in het buitenland staan investeerders nieuwbakken ondernemers bij met een “nestor”, een door de wol gevervde zakenman die waardevol advies kan geven. En van een goede nestor in je eigen onderneming leer je meer dan op welke opleiding dan ook.

  17. Start-ups nieuwe bubbel?

    Maar ik ben sowieso een voorstander van dit soort initiatieven! Dus ga zo door en durf te creΓ«eren!

  18. Chapeau voor het artikel *krant opzegt*

  19. Ik ben zelf 17 en loop als jonge ondernemer constant tegen de bureaucratische rotregeltjes aan, inschrijven bij kvk is met ouders geen probleem, maar een zakelijke bankrekening openen kan pas wanneer een meerderjarige persoon zich inschrijft bij ons bedrijf, die hebben vervolgens ook weer met alle belastingdienst regels en dergelijke te maken waardoor we uiteindelijk hebben besloten te wachten tot een van ons 18 is. Nogal vervelend!

  20. Hierzo ook eentje! In de App Store onder de naam i4Shivam die weer onder m’n vaders naam staat

    Ik maak nu een app voor de lokale radiostation hier en heb er ook een voor de school van mij gemaakt (Dalton Lyceum Barendrecht)

    Ik ben 15 jaar op dit moment en begon op m’n twaalfde met de app voor mijn school

    Ik ben later van plan een game te maken met SpriteKit

  21. Ik heb ook een app gemaakt. Ben 14 en heel trots erop. πŸ™‚ Maar het probleem is dat ik het niet in de AppStore kan zetten. Dat kost 100 dollar. Kijk maar eens in de playstore bij catch the ball. Het logo in circus stijl met ctb erin.

  22. Mijn zoontje van 8 wil ook graag leren programmeren. Waar kan hij dat het beste doen. Website cursussen you tube. Ik hoor het graag.
    ( Nederlandstalig)

  23. @patrik: Je kunt hem het best laten beginnen met een makkelijke taal zoals LUA, hier ben ik ook mee begonnen! Je kunt hierover veel vinden op gewoon het internet, en anders op YouTube. Je kunt hem ook Minecraft laten spelen, hier zitten ook dingen in die hem spelenderwijs leren programmeren, zoals Redstone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.