Centr: panoramacamera met bijbehorende iPhone-app

De Centr is een panorama camera die een beeld van 360 graden schiet op 1080p, in 60 frames per seconde. De Centr gebruikt een iOS-app.

CentrWe schrijven vaak over accessoires voor je iPhone-camera, maar heel af en toe komt er een aparte camera voorbij die juist met je iDevice verbindt. De Centr is er weer eentje: deze compacte camera kan in één keer een panomashot van 360 graden filmen. De camera heeft verrassend weinig knoppen, maar daar is de bijbehorende iOS-applicatie voor: hierin kun je alle instellingen van de Centr aanpassen – en uiteraard een voorvertoning van het camerabeeld bekijken.


De Centr ondersteunt een resolutie van maximaal 1080p en schiet video’s met hooguit 60 frames per seconde. Dit doet de camera met vier HD-camera’s, waarvan het beeld aan elkaar wordt geplakt. De ingebouwde batterij laat je volgens de makers maximaal 2 uur filmen.

In de Centr-app zie je hoe lang de accu van je camera het nog volhoudt en hoeveel videomateriaal er nog op past. Daarnaast kun je de hoeveelheid frames per seconden en de videoresolutie aanpassen. De app heeft zelfs een opnameknop, zodat je de Centr kunt bedienen als je niet in de buurt staat. Wel zo handig, aangezien je bij een panoramashot moeilijk buiten beeld blijft.

Net als veel andere iPhone-accessoires, is de Centr te bestellen door op Kickstarter te doneren. Daar moet je minstens 299 dollar neerleggen om de camera neer te leggen. Voor dat bedrag ben je nog niet klaar: daar bovenop komt ook nog eens minstens 55 dollar aan verzendkosten. Een aardige investering, maar de makers hebben het hard nodig: ze streven op Kickstarter naar het zeer hoge startbedrag van 900.000 dollar.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Tipgever: Peter

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.