Project Gemini

Adobe Project Gemini is een nieuwe tekenapp, speciaal voor Apple Pencil

Adobe komt met een tekenapp voor de iPad, die speciaal bedoeld is om te tekenen met de Apple Pencil. Adobe Project Gemini, zoals de app heet, is vandaag aangekondigd en komt in 2019 beschikbaar. iCulture-redacteur Elger is bij de aankondigingen en doet voor ons verslag.

Adobe Project Gemini voor iPad

Project Gemini maakt slim gebruik van allerlei technologie die Adobe al in huis heeft om zo een hele uitgebreide teken-app voor de iPad te maken. Hij is speciaal ontworpen om te gebruiken met de Apple Pencil om op die manier prachtige creaties te maken, al kun je hem ook met je vinger bedienen.

Adobe lijkt duidelijk de kracht te hebben ontdekt van de iPad als tool voor creatievelingen, precies zoals Apple de iPad Pro in de markt heeft gezet. Het softwarebedrijf geeft zelfs aan dat het Project Gemini heeft gemaakt omdat veel gebruikers van Adobe-software vroegen om een teken-app voor de iPad.


In Project Gemini zijn onder meer de diverse penselen (brushes) beschikbaar die je al kent uit Photoshop. Zo kun je onder meer aan de slag met een digitale versie van waterverf en olieverf. Ook is het mogelijk om een timelapse-opname te maken van je werkproces, zoals in Illustrator Draw al mogelijk is. Zo kun je dus een korte video maken waarin je creatie langzaam tot leven komt.

Adobe Project Gemini

De app heeft een simpele interface waarbij zoveel mogelijk schermruimte wordt gebruikt om daadwerkelijk op te tekenen en te schilderen. Aan de linkerzijde vind je een toolbar met gereedschappen. Eventuele extra instellingen kunnen vanuit daar worden geopend. Wil je nog minder afleiding dan is er daarnaast een fullscreen modus.

Dankzij Adobe’s eigen clouddienst Creatieve Cloud worden creaties automatisch gesynchroniseerd als PSD-bestand. Op je Mac of Windows-desktop kun je ze vervolgens openen in Photoshop. Deze synchronisatie gaat zelfs verder dan alleen bestanden, want je eigen Photoshop-brushes komen automatisch beschikbaar in Project Gemini.

Project Gemini: prijs en beschikbaarheid

Wil je aan de slag met Project Gemini dan moet je helaas nog even geduld hebben. De app komt pas volgend jaar uit en het is nog niet duidelijk wanneer precies. In eerste instantie exclusief voor de iPad, maar later moet de app ook naar andere apparaten met een touchscreen komen.

Hoe het zit met de prijs van de app is ook nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk wordt Project Gemini onderdeel van een Creative Cloud-abonnement met alle Adobe-software, dat ruim 60 euro per maand kost. Of de app daarnaast ook los beschikbaar komt heeft Adobe niet bekendgemaakt.

Adobe Project Gemini

Alternatieven voor Adobe Project Gemini

Met de introductie van Project Gemini sluit Adobe zich aan in een rijtje van inmiddels een aantal teken-apps. De bekendste is Paper, maar ook met Enlight kun je prachtige creaties maken. Adobe kan zich echter onderscheiden van de concurrentie dankzij de samenwerking met zijn andere applicaties en diensten. Bekijk ons overzicht van creatieve apps voor de iPad Pro om te ontdekken welke alternatieven er nog meer zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2018, 14:59
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, tekenen
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.