Apple Watch met vrouw en wijnglas

‘Apple Watch 2 toch niet in maart’ (update)

Volgens TechCrunch is het goed mogelijk dat Apple in maart geen nieuwe Apple Watch gaat uitbrengen. Je kunt je zelfs afvragen of Apple welk elk jaar een nieuw model moet presenteren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Hoopte je al in maart de Apple Watch 2 te kunnen zien, dan moet je misschien toch iets langer wachten. Volgens nieuwe informatie gaat het iets langer duren. Matthew Panzarino van TechCrunch heeft informatie uit de industrie verzameld om zijn standpunt te onderbouwen. Hij denkt dat er maart best wat nieuwe accessoires, kleurtjes en designer-horlogebandjes kunnen worden aangekondigd, maar geen Apple Watch 2.0 met nieuwe hardware zoals een camera. Of het nu klopt of niet, het roept in ieder geval wel een interessante vraag op: hoe vaak zou er een nieuwe Apple Watch-generatie moeten verschijnen? Elk jaar is voor zo’n duurzaam gebruiksvoorwerp wel een beetje kort.

Update 18 januari: Panzarino heeft sinds 15 januari nieuwe informatie opgeduikeld, die op de mogelijkheid wijst dat Apple een kleine upgrade van de bestaande Apple Watch uitbrengt. Deze nieuwe versie zou enkel een FaceTime-camera toevoegen, wat de geruchten over deze camera op de Apple Watch ook verklaart. Omdat het slechts om een kleine update gaat zou Apple dit model nog geen Apple Watch 2 willen noemen, aldus Panzarino.

Apple Watch met vrouw en wijnglas
Ter vergelijking: vorig jaar gaf Apple in maart de laatste details van de Apple Watch vrij, waarna de pre-order en levering in april plaatsvond.

Geen aanwijzingen in toeleveringsketen

Honderd procent zeker van zijn zaak is Panzarino overigens niet: “Ik kan het mis hebben natuurlijk, maar ik heb genoeg gehoord om het maar gewoon te zeggen.” Panzarino is een bekende verslaggever in de techscene. Hij was eerder dé sterreporter van The Next Web en ging daarna bij TechCrunch aan de slag.

Panzarino sprak onder andere met analist Ben Bajarin van Creative Strategies. Zijn bedrijf heeft bronnen in de toeleveringsketen gecontroleerd om te zien of er een belangrijke productlaunch aan zit te komen. Maar hij ziet nog weinig activiteit, terwijl de productieorders al eind 2015 moeten zijn verstrekt. Overigens: bij de huidige Apple Watch zag ook niemand het aankomen via de toeleveringsketen. Misschien komt dat omdat de aantallen relatief laag zijn in vergelijking met de iPhone-productie.

Ook hoort Panzarino van weinig actie op het software-front. Voor nieuwe functies zou Apple al eerder een betaversie hebben uitgebracht, zodat ontwikkelaars er gebruik van maken. Er zijn wel geluiden dát er iets in maart aangekondigd gaat worden, maar dat kan ook een kleinere 4-inch iPhone of een nieuwe iPad zijn.

Apple Watch vrouw

Elk jaar een nieuwe Apple Watch: moet dat?

Je kunt je terecht de vraag stellen hoe vaak Apple een compleet nieuwe Apple Watch zou moeten uitbrengen, of dat ze beter de tijd wat kunnen rekken met nieuwe kleurtjes en horlogebandjes. Bij de release van de eerste generatie Apple Watch klonk ook al die zorg: een horloge koop je vaak voor meerdere jaren (of zelfs meerdere decennia) en dan wil je niet na een paar maanden al met een verouderd model zitten.

Eigenlijk zou Apple beter kunnen overstappen op een tweejaarlijkse cyclus, zodat het bedrijf meer tijd heeft om aan vernieuwingen te werken, er minder haastwerk op de markt komt en consumenten minder snel uitgeblust raken omdat ze het gevoel hebben alwéér achter de feiten aan te lopen. Wat op zich gunstig is, is dat Apple-producten in het tweedehands circuit nog redelijk wat opleveren, dus ook als je met de kerst een Apple Watch hebt gekregen en het idee hebt dat die in maart alweer is ingehaald door versie 2.0, zit je niet met een waardeloos geworden oud product.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 18 januari: Nieuwe informatie toegevoegd over Apple Watch-upgrade met enkel een FaceTime-camera als toevoeging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2016, 19:53
Categorie Geruchten
Onderwerp apple watch series 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.