Met Listen Later maak je afspeellijsten voor podcasts

Heb je vrienden die wel eens podcasts willen proberen, maar hebben ze geen idee waar te beginnen? Met Listen Notes maak je afspeellijsten van podcasts voor jezelf of anderen, die je in allerlei apps kunt gebruiken.

Vroeger maakte je cassettebandjes met muziek voor vrienden, tegenwoordig doe je dat digitaal via Spotify of Apple Music. Voor podcasts is er nu ook een alternatief: Listen Notes. Met deze website zoek je afleveringen van podcasts bij elkaar, die je met de Listen Later-tool samenvoegt tot een afspeellijst die je kunt delen met Apple’s Podcasts-app, Pocket Cast, Overcast, Stitcher en dergelijke via een (RSS-)linkje. Het is in feite een later lezen-dienst, maar dan voor podcasts.

Listen Later voor podcasts

Ben je enthousiast over podcasts, dan wil je vrienden graag allerlei shows en afleveringen aanraden. “Ik hoorde in een fantastische podcast dat alleen zoogdieren kunnen zweten!” wordt al snel vervelend als je een paar keer per dag met dit soort leuke feitjes komt aanzetten. In dat geval kun je de interessante afleveringen ook in een Listen Later-lijstje zetten en mogen anderen zelf weten wanneer en of ze ernaar gaan luisteren.

Listen Later is gratis te gebruiken, maar vereist wel een account. Daarna kun je zoveel afspeellijsten maken als je zelf wilt. Als je klaar bent deel je de RSS-link met anderen. Het handige is ook dat de lijsten automatisch worden aangepast als jij later nog wijzigingen aanbrengt. Met Listen Later kun je ook gezamenlijke afspeellijsten maken, als jij en je vrienden helemaal gek zijn van podcasts.

Listen Later: podcast later luisteren

Wil je met een afspeellijst anderen zover krijgen om wat vaker te luisteren, dan kun je het beste één thema kiezen, in plaats van een mix van van alles en nog wat. Het leuke van Listen Later is ook dat het gericht is op losse afleveringen, terwijl de meeste apps en diensten voor podcasts willen dat je meteen abonneert op een hele serie. Gebruik je meerdere podcast-apps, dan kan Listen Notes ook van pas komen. In plaats van één afspeellijst binnen Overcast, kun je met Listen Later iets maken dat in bijna alle apps werkt. De dienst heeft Listen Alerts om je te waarschuwen als er een nieuwe aflevering is over jouw favoriete onderwerp.

Meer info op Listen Notes.

Bekijk ook

Alles over het luisteren van podcasts op de iPhone en iPad

Met podcasts luister je naar allerlei onderwerpen op je iPhone of iPad. Dat kan bijvoorbeeld met de Podcasts-app op de iPhone en iPad. In dit artikel lees je alles over podcasts beluisteren en hoe je dat doet via de officiële app op de iPhone en iPad.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.