ProCam 2 iPhone 4K filmen

ProCam 2 laat je nu in 4K-resolutie filmen

De iPhone-app van ProCam 2 laat je nu in 4K-resolutie video schieten op de iPhone 5s, iPhone 6 en iphone 6 Plus.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ProCam 2 iPhone 4K filmenDe uitgebreide foto- en video-app ProCam 2 heeft er een leuke functie bij gekregen. De iPhone-app maakt het nu mogelijk om in ‘4K Ultra HD’ te filmen, wat neerkomt op een resolutie van 4096 x 2160 pixels. De bijzonder hoge resolutie is te halen vanaf de iPhone 5s, die het kan combineren met 25 frames per seconde. Op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kan je filmen met 30 fps.

‘ProCam 2 is de eerste app in de App Store die ongehoorde 4K-videokwaliteit op 30 frames per seconde biedt’, stelt de app in de update-omschrijving. Standaard halen de iPhones 1920 x 1080 pixels, maar op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kan je op die resolutie wel filmen in 60 frames per seconde. Die optie is er niet voor 4K-filmen in ProCam 2.

ProCam 2 4K Ultra filmenOmdat de hardware van de iPhones standaard geen ondersteuning biedt voor filmen in zo’n hoge resolutie, moest ProCam 2 op zoek naar een andere manier om de hoge kwaliteit te halen. De oplossing is niet zoals eerder gemeld het softwarematig opschalen van video, maar simpelweg veel 8 megapixel-foto’s achter elkaar maken. Die worden samen gecombineerd tot een video, samen met het geluid dat de app heeft opgenomen.

Even voor de introductie van iOS 8 was er al wel de 900 euro kostende 4K-video-app Vizzywig 4K, die ook snel foto’s achter elkaar liet schieten, maar die stelde dat iOS 8 een restrictie zou bieden in het aantal foto’s en dat de 4K-video zo alleen mogelijk was onder iOS 7. Dat blijkt nu dus niet waar. Bovendien was die app door zijn prijsstelling van 900 euro meer een grap. ProCam 2 houdt het fatsoenlijk. De functie ontgrendel je na een in-app aankoop van 4,99 euro.

ProCam 2 is een camera-app met behoorlijk wat functies. Zo kan je gebruik maken van geavanceerde camerafuncties als de sluitertijd en ISO-waarde bij foto’s, en biedt zowel bij het fotograferen als filmen verschillende compositierasters, een horizonmeter en resolutie-instellingen. We bespraken ProCam 2 in ons overzicht van geavanceerde camera-apps voor de iPhone. Wil je meer weten over de algemene functies van de app, lees dan ons eerdere artikel over ProCam 2.

De iPad-versie ProCam XL 2 biedt overigens geen 4K-filmresolutie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2014, 14:41
Categorie Apps
Onderwerpen 4k, camera, ProCam 2, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.