Foto- en video-app ProCam 2: SloMo-functie en strakke interface

ProCam 2 voor iPhone is de opvolger van foto-en video-app ProCam en is qua vormgeving en opties geheel in lijn met iOS 7 en de iPhone 5s.

ProCam2ProCam 2 is een nieuwe foto- en video-app van de makers van ProCam en PhotoFusion, die de nieuwste functies in iOS 7 en de iPhone 5S volledig benut. Net als Procam heeft Procam 2 een bijna ontelbare lijst aan functies. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om de resolutie van foto’s en video’s aan te passen, net als de beeldratio en framesnelheid. ProCam 2 onderscheidt zich echter van zijn voorganger door de gestroomlijnde interface en nieuwe functies. Zoals de SloMo-modus met vier verschillende snelheden, van 120 frames per seconde op de iPhone 5S en 60 op de iPod touch 5G en iPhone 5/5C tot 30 en 15 fps op oudere modellen.

Daarnaast kun je met ProCam 2 timelapse video’s met hoge snelheden opnemen, tot 60 frames per seconde. Ook nieuw in ProCam 2: de twintig fotofilters en de verbeterde volledig scherm-modus, vanwaar je alle menu’s en instellingen kunt bereiken. Acht van die filters zijn Apple’s standaardfilters in iOS 7, de rest zijn retrofilters van ProCam 2 zelf. De nieuwe en strakke interface is absoluut een vooruitgang ten opzichte van de originele ProCam app. Die is namelijk door de vormgeving enigszins onoverzichtelijk, met veel knoppen en poespas in het opnamescherm. Naast de hier genoemde verschillen komen de apps in functies overigens grotendeels overeen. Met beide apps kun je 6x digitaal zoomen en heb je gezichtsdetectie, een self-timer, anti-trilmodus, intervalmodus, en burst-functie. En dat is nog maar een greep uit de uitputtende lijst met opties.

beginscherm procam

Wie overstappen overweegt doet er dus goed aan om eerst te beslissen of een strakkere interface, een SloMo functie, snellere timelapse-snelheden en filters genoeg reden hiervoor zijn. Voor wie het antwoord ja is: grijp je kans, want vanwege Halloween is de prijs van ProCam 2 tijdelijk gehalveerd. Ter referentie: de originele ProCam app is 164 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde beoordeling van 4 sterren in de App Store.

Downloaden: ProCam 2 (tijdelijk €0,89, normaal €1,79 iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: ProCam (€0,99, iPhone, iOS 6.0+)

Traktor procam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2013, 18:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen filmen, fotografie, ios 7, opname, ProCam 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.