Reacties voor: Power Felt: straks iPhone opladen met je billen

Power Felt is een textielachtige stof met thermoelektrische eigenschappen. Je kunt ermee je iPhone opladen, door op de iPhone te gaan zitten of
Lees het complete artikel → Power Felt: straks iPhone opladen met je billen

Reacties: 7 reacties

  1. En tjoep, daar kelderen de prijzen van de tweedehands iphones. Een exemplaar waar al iemand anders op gezeten heeft…brrr.

  2. Je zal maar overgewicht hebben..

  3. Nice! Warmte laad de iPhone op…mmm : schat! Tis tijd voor s@x …de batterij moet opgeladen worden. 😉

  4. Ik zie mogelijkheden voor de Pabo en/of Christine le Duc! 😉

  5. Ik las de titel en dacht even dat ze een oplader op biogas gingen maken 😉

  6. Eerlijk gezegd geloof ik er niet zo in. Het opwekken van elektriciteit uit warmte zonder bewegende delen is niet nieuw, er zijn ook een paar Kickstarter-projecten over.
    Het inbouwen van dit soort materialen in een autostoel is echt pure verspilling; stel dat zo’n aanpassing 5 kg toevoegt aan je stoel dan sleep je die 5 kg dus de hele tijd mee in je auto. Enig idee hoeveel energie het kost om een kg te verplaatsen? Waarschijnlijk meer dan dat je ooit gaat winnen met zo’n systeem.

    Nog even ter aanvulling: het opwekken van energie uit 1 warmtebron is onmogelijk, getuige de tweede hoofdwet van de thermodynamica. Men zal altijd een andere bron moeten gebruiken van een lagere temperatuur. Niet onmogelijk bij bijvoorbeeld een hardloper, maar het maakt het wel minder handig.

  7. Is het niet zo dat bijv je bovenbeen dezelfde temperatuur heeft als je kont???? Is het dan ook niet een grapje omdat je op je autostoel zit? En word er niet aangegeven dat het net als textiel is en dus geen 5 kg zou wegen? Lijkt me namelijk ook niet dat dat desbetreffende iPhone hoesje op schaal dan 0,5 kg zou worden?

    Ik zie hier zeker wel toekomst in en de prijzen kunnen ze enorm laag houden zo te lezen. Als dit voldoende energie kan opwekken voor het constante laden van de iphone is dit een goudmijn voor de ontwikkelaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.