Reacties voor: Contactloos betalen steeds populairder, maar nog geen duidelijkheid over Apple Pay

Uit onderzoek blijkt dat contactloos betalen steeds populairder wordt en voor het eerst het aantal betalingen met de pinpas in het pinapparaat overstijgt. Over Apple Pay zijn nog maar weinig cijfers bekend. Wij namen contact op met Betaalvereniging Nederland.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 32 reacties

  1. Ik kan niet meer zonder. Ik ga zelfs regelmatig zonder portemonnee de deur uit. Ik mis alleen mijn legitimatie/rijbewijs

  2. Nu ABN Amro snel graag. ⌚️📱

  3. Ik neem de pas ook bijna niet meer mee, alleen identificatie bij de gsm in en wat papiergeld voor mocht het niet kunnen, zoals bij mijn videotheek, geen contactloos daar en mijn onbemande benzinepomp moet ik even de pas mee nemen.
    Dat de cijfers bij iCulture in de poll hoog zijn is logisch he, de geïnteresseerden zijn hier, de ongeïnteresseerde Apple gebruikers zijn hier niet echt te vinden.

  4. @Marcel: ING heeft poosje het alleenrecht, zou maar op 2020 rekenen, als t dan wel eerder is valt het mee🤗

  5. Tja met maar 1 bank schiet het natuurlijk niet op.
    Denk dat best veel mensen willen maar niet kunnen.

  6. Toevallig al meer bekent omtrent andere banken?

  7. Men moet niet nu al met cijfers willen komen is veel te vroeg eerst maar s een jaartje Apple pay er zijn geweest en dan s cijfers, dat zullen waarschijnlijk dus gemengde cijfers worden met Google pay als 1 post mobiel betalen.
    Misschien die ringen ed er ook bij in, dat lijkt mij een niche trouwens.

  8. @Ben:

    Wacht even waar woon jij dan dat er nog een videotheek staat, ik heb al een eeuwigheid geen videotheek meer gezien ? 🙊

  9. Ik moet zeggen gebruik veel met Apple watch, is het echt zoveel sneller nee mensen.
    Ja heek snel Ping op je watch idd, maar de pinautomaat moet nog steeds die lampjes vol laten lopen(waardoor ongeveer even snel is).

    Is het soms makkelijk ja zeker, als je bedrag boven 25 euro heb scheelt pas erin stoppen en pincode intoetsen.

    Ik moet ook zeggen werkt ook beter dan Android, hoe vaak ik die mensen in mijn omgeving vaak opnieuw zie proberen.
    Maar verder buiten paar vriendenkring zie ik het niemand doen, kom ma tm vrijdag op station met ah en kiosk, maar zie echt nooit iemand met ze mobiel of watch betalen.

  10. @Ben: Ben ik wil liever niet van bank ruilen maar als het er dan nog niet is open ik een rekening bij ING

  11. @Marcel: Nee dat snap ik, voor mij ook puur toeval dat de bank waar ik sinds het midden vd jaren 80 bij ben het eerst heeft ik ging ook niet veranderen erom.
    En de andere banken zullen straks ook niet allemaal tegelijk zijn, sommigen zullen helemaal in de staart hangen, asn zei al dat ze eerst willen zien wat de kosten zijn en wat de interesse van hun klantenkring is.
    Hopelijk ben je bij een beetje een innovatieve bank.

  12. Op vakantie in Spanje, en nog kijkt men hier (op sommige plekken) raar op as je betaalt met iPhone of AppleWatch.
    Maar mijn vrouw en ik zijn 100% Apple Pay.
    Hier kun je bij banken zelfs contactdoos pinnen. Dus cash geld afhalen.

  13. Paar weken terug geprobeerd een rekening te openen bij de ING. Puur vanwege Apple pay.

    Eindstand: ING mocht een datalek melden bij autoriteit persoonsgegevens en ik heb nog geen rekening (niet dat ik die überhaupt nog wil).

  14. Ik heb sinds de invoering van applepay mijn pinpas niet meer gebruikt. En nu ik sinds kort een applewatch heb betaal ik alleen daar nog mee. Je vraagt je af of dit nodig is ? Nee, maar vind het wel supermakkelijk en ik ben er wel superblij mee.

  15. @Den: daar ben ik het dus totaal niet mee eens.

    Ik krijg van iedere kassa medewerker te horen dat het erg snel werkt en dat ze soms verbaast zijn als ze al het Akkoord geluid horen.

    Dan doe je denk ik iets niet helemaal goed als je met een Apple Watch betaald. Ps ik heb nog de allereerste AW.

    Apple Pay is het meest revolutionaire dat er op de telefoon aan functionaliteit is toegevoegd. Ook ik heb geen portemonnee meer bij me maar alleen een telefoon met in het hoesje de belangrijkste 3 pasjes. Pin, rijbewijs en ov. Die laatste twee kunnen ook geautomatiseerd worden maar dat za nog wel 10 jaar duren😉

  16. Origineel geplaatst door Den
    Ik moet zeggen gebruik veel met Apple watch, is het echt zoveel sneller nee mensen.

    Ja heek snel Ping op je watch idd, maar de pinautomaat moet nog steeds die lampjes vol laten lopen(waardoor ongeveer even snel is).

    Ik ben het niet helemaal met je eens. Maakt ook helemaal niet uit haha maar technisch zit het anders. Waardoor het toch ietsjes sneller is hahaha😂

    Correct me if in wrong

    Een pinpas heeft ook een nfc-chip net zoals je telefoon. Maar er is wel een verschil. De pinpas heeft geen stroom toevoer. De telefoon wel. Waardoor de lampjes waarover je spreekt met de telefoon sneller beginnen met lopen. Waar de pas eerst “wakker” gemaakt moet worden

    Ik weet helemaaal niet of het zo werkt. Maar ik merkte het op dat met de telefoon het echt zo snel gebeurd is. En of die lampjes helemaal niet meer vol hoeven ofzo..

    Sorry voor de lange post!

  17. @Steven: Ik dus ook. Heerlijk. Zelfs m’n iPhone laat ik thuis. AirPods in met Apple Music en gaan 😍😍

  18. We zijn nu in New York, daar werkt Apple Pay met Ing nog niet, lukt mij inmiddels bij 4 zaken niet, terwijl er een ApplePay logo op de pinterminal staat.
    Werkt in NL wel goed ! Wat gaat er hier mis ?

  19. Origineel geplaatst door Ben
    Ik neem de pas ook bijna niet meer mee, alleen identificatie bij de gsm in en wat papiergeld voor mocht het niet kunnen, zoals bij mijn videotheek, geen contactloos daar en mijn onbemande benzinepomp moet ik even de pas mee nemen.

    Dat de cijfers bij iCulture in de poll hoog zijn is logisch he, de geïnteresseerden zijn hier, de ongeïnteresseerde Apple gebruikers zijn hier niet echt te vinden.

    Bestaan die nog —> de videotheek!? 📼📀📼

  20. @Hart: maestro ipv Maatercard

  21. @Hart: Waarschijnlijk accepteren ze alleen MasterCard, visa of American Express debit/ creditcards.

  22. Ik heb sinds kort Apple Pay, en het is ideaal en veiliger dan contactloos betalen. Ook de bovengrens van €25,- is er niet meer, dus ik kan de pas thuis laten. Wat Apple 12 jaar terug gedaan heeft met wegwerp camera en de compact camera, zal ook gebeuren met de pinpas. Zodra Google Pay er is en de zelfde werkwijze heeft als Apple Pay zie ik de fysiek betaalpas verdwijnen. De terminals die we nu gebruiken, zijn behoorlijk groot. In de toekomst zijn die allemaal vervangen door terminals die geen scherm nog knoppen of toevoer van passen hebben, maar vierkante blokjes. Ook de geldautomaat, kunnen een NFC chip krijgen om via Apple Pay geld op te nemen voor het geval dat.

  23. Hoop echt dat de Rabobank hier snel mee gaat komen. Om over te stappen voor Apple Pay is verleidelijk, maar wil eigenlijk niet alleen daarvoor overstappen 😅

  24. Origineel geplaatst door Hart
    We zijn nu in New York, daar werkt Apple Pay met Ing nog niet, lukt mij inmiddels bij 4 zaken niet, terwijl er een ApplePay logo op de pinterminal staat.

    Werkt in NL wel goed ! Wat gaat er hier mis ?

    Dat komt omdat maestro niet geaccepteerd wordt in de USA

  25. Ik heb sinds Apple pay m’n pinpas niet één keer meer gebruikt. Doe alles met m’n watch. Love it 😍
    Zelfs op een festival in een marktkraampje kon ik met m’n watch afrekenen. Awesome !!

  26. @Ade: Ook hier kijkt iedereen nog steeds op als ik Apple pay betaal, hè kan dat nu ook al met horloge constant verbaast.

  27. @MJ: Rabobank en revalueren, dat zijn vreemde dingen voor deze bank. Tot op heden heeft ING (naast Bunk) het alleen recht voor Apple Pay. Ik denk dat ABN AMRO eerder Apple Pay zal aan gaan bieden dan De Rabobank.

    De reden is naast Apple Pay ook dat ING goedkoper is in de maandlasten. En door het gros aan Nederlanders, (ING is marktleider) die bij ING zitten, is het interessant
    Voor Apple om met hun in zee te gaan.

    Maar wie weet in de toekomst….

  28. Origineel geplaatst door Steven
    Ik kan niet meer zonder. Ik ga zelfs regelmatig zonder portemonnee de deur uit. Ik mis alleen mijn legitimatie/rijbewijs

    Je wil niet meer zonder maar ik weet zeker dat je best nog zonder zou kunnen.

  29. Origineel geplaatst door Den
    @Ade: Ook hier kijkt iedereen nog steeds op als ik Apple pay betaal, hè kan dat nu ook al met horloge constant verbaast.

    Waar is hier? Zimbabwe ? 🤔

  30. Ik heb reeds een bankrekening geopend bij ING. Deze ga in in eerste instantie gebruiken als vervanging voor mijn Bunq rekening die ik enkel gebruikte voor ApplePay. Echter betaalde ik daar ruim €7,99 per maand voor. ING kost me nu €1,55 pm. Bij mijn hoofd bank: ABN blijf ik voorlopig nog zitten en betaal ik erg fijn met mijn Key2pay wearable. Heel misschien breng ik alles onder bij ING, maar het bevalt voor nu prima. En door deze methode hoef ik nooit een pinpas op zak te hebben.

  31. Origineel geplaatst door Steven
    Ik kan niet meer zonder. Ik ga zelfs regelmatig zonder portemonnee de deur uit. Ik mis alleen mijn legitimatie/rijbewijs

    Dit. Ik wil m’n paspoort, rijbewijs, ov-chip en na business kaart graag op m’n iPhone.

    Laatst had ik toevallig mijn pinpas nodig en toevallig bij me. Wist ik m’n pincode niet meer. Ging de koop alsnog niet door!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.