Pokémon Go viert Wereldwaterdag met nieuw Water Festival-event

Pokémon Go viert Wereldwaterdag met een nieuw Water Festival-evenement. Tijdens de komende dagen vang je veel meer water-Pokémon zoals Totodile, Magikarp en Squirtle. Ook evoluties kom je in het wild tegen.

Pokémon Go staat de komende dagen in het teken van water. Zojuist heeft de ontwikkelaar het nieuwe Water Festival-event aangekondigd. Vanaf vandaag tot en met 29 maart kom je meer water-Pokémon tegen. Dat betekent dus dat je meer Magikarp, Squirtle, Totodile en andere water-Pokémon tegen zult komen.

Water Festival in Pokémon Go

Het Water Festival van Pokémon Go begint vanavond rond een uur of 21:00 en duurt tot en met 29 maart, 22:00. Tijdens deze periode is de kans en stuk groter dat je Pokémon van het type water tegenkomt. Je ziet dan niet alleen meer Magikarp, Squirtle en Totodile, maar is ook de kans veel groter dat je hun evoluties in het wild tegen gaat komen. Dat wil zeggen dat je zomaar eens een wilde Gyarados kunt vangen. De ontwikkelaar zegt ook dat de kans groter is dat je misschien wel een Lapres tegenkomt.

In waterrijke gebieden is bovendien de kans een stuk groter dat je water-Pokémon tegenkomt die oorspronkelijk uit de Johto-regio afkomstig zijn. Dat wil zeggen dat de water-Pokémon uit de tweede generatie vaker voor zullen komen. Voorbeelden hiervan zijn Remoraid, Octillery, Mantine, Marill en Azumarill. Bovendien is er een nieuw voorwerp om je personage mee uit te dossen. Je kunt nu namelijk ook een geheel nieuwe Magikarp-hoed kiezen. De volgende water-Pokémon zijn afkomstig uit de tweede generatie.

  • Totodile / Croconaw / Feraligator
  • Chinchou / Lanturn (dual type)
  • Marill / Azumarill
  • Wooper / Quigsire (dual type)
  • Qwilfish (dual type)
  • Remoraid / Octillery
  • Mantine
  • Kingdra

Het evenement voor het Water Festival loopt dus tot en met 29 maart 2017. Mis je nog een paar water-Pokémon, dan is het dus verstandig om de komende dagen er op uit te trekken en meer water-Pokémon te gaan vangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2017, 14:14
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.