Podcastapp Castro klinkt na grote update ook versneld goed

Podcastapp Castro voor iPhone laat spraak en stemmen nu goed horen als je de podcast versneld of vetraagd afspeelt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Castro podcast app iPhoneCastro, een kleine podcastapp die uitblinkt in zijn eenvoud, heeft een eerste grote update gehad sinds de release december vorig jaar. Een opvallende vernieuwing daarin is dat het vertraagd of versneld afspelen van een podcast nu opvallend goed klinkt. Castro heeft een algoritme gemaakt waardoor stemmen niet veel hoger of lager worden, maar hun eigen geluid behouden. “Geen andere podcastapp klinkt zo goed”, rept de ontwikkelaar zelf. Andere verbeteringen zijn talrijk.


Castro podcastapp iPhoneDe podcastapp heeft nu de mogelijkheid om automatisch de volgende aflevering in je timeline af te spelen. In die timeline staan de laatste afleveringen van je favoriete podcasts door elkaar, zodat je ze op actualiteit beluistert. In de instellingen van de app kan je aangeven op ze alleen op een Wi-Fi-verbinding mogen downloaden of ook mobiel en of je liever de nieuwste of de oudste eerst hoort.

Het instellingenscherm is wel een kleine designmisser: als je daar bent, verwacht je dat de enige instellingen de afspeelsnelheid en de nieuwe sleeptimer zijn. Je kan echter verticaal scrollen voor de andere opties, want alle instellingen zijn nu in de app aangebracht in plaats van in de algemene iPhone-instellingen. De nieuwe sleeptimer heeft nog een vernuftige extra: die kan je verlengen

Het design van de applicatie ging subtiel onder het mes. De letters zijn wat dikker geworden, de covers van podcasts schemeren fraaier door in de transparante vlakken van de app. De bedieningsknoppen zelf zijn ook anders gestileerd, en de app geeft meer ruimte aan notities bij podcasts. Een sloot aan verholpen fouten zet de puntjes op de i in de app.

Castro heeft er in versie 1.1 een flinke stapel functies bij gekregen sinds de introductie. Na de nieuwste update hebben Instacast, Downcast en Pocket Casts er een geduchte concurrent bij.

Downloaden: Castro – High Fidelity Podcasts (€3,59, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 22:11
Onderwerpen
,
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.