Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 13 mei 2014

Vandaag op iCulture: betere multitasking op iPad in iOS 8, nieuwe in-ear oordoppen en HD-audio, de vernieuwde Sonos-app en nog veel meer.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Multitasking op iPad in iOS 8Vandaag kwamen er weer interessante nieuwe details over iOS 8 naar buiten. Apple zou tegemoet willen komen aan een wens van veel iPad-gebruikers: betere multitasking in iOS 8 zodat je twee apps naast elkaar kunt gebruiken. Daarnaast wordt er naar verluid gewerkt aan nieuwe in-ear oordoppen en HD-audio van hogere kwaliteit in iOS 8. Maar we hadden natuurlijk nog veel meer vandaag, zoals de geheel vernieuwde Sonos Controller-app en de nieuwe foto-app Moju. Ons volledige overzicht vind je hieronder.

Nieuws

Apps

  • Podcastapp Castro voor iPhone laat spraak en stemmen nu goed horen als je de podcast versneld of vetraagd afspeelt.
  • Delta TV voor iPhone en iPad laat je nu live televisiekijken naar 25 zenders, waaronder Discovery, Comedy Central en FOX.
  • Vandaag introduceerde Sonos een geheel vernieuwde Sonos Controller-app met een nieuw design en veel handige nieuwe functies. Je leest er alles over in onze uitgebreide review.
  • Moju is een nieuwe foto-app waarmee je grappige tiltanimaties kan maken. Je maakt maximaal 24 foto’s waar de gebruiker doorheen kan kantelen.
  • Juf Jannie’s Letters leren lezen voor iPad is aangepast voor kinderen die moeilijk leren of een beetje achterblijven.
  • Vogel het Uit voor iPhone bevat locaties van zeven soorten vogels die worden bijgehouden met GPS-chips. Je kan zelf informatie toevoegen.

Accessoires

  • Weerstation Netatmo kan dankzij een regensensor en bijbehorende iPhone-app ook de regen meten. Gastblogger Arjen Douwes nam de proef op de som.
  • Nadat Apple eerder de gewone oordoppen vernieuwde zou dit jaar de in-ear variant aan de beurt zijn en zet Apple in op HD-muziek van hogere kwaliteit.
  • De Tado sluit je aan op een airconditioner om hem slimmer te maken. Je airconditioningsysteem ziet met iBeacons of je thuis bent.
  • De nieuwe smartwatch Pebble Steel is sinds vandaag ook verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com.

Rubrieken

  • In iCulture Deals hebben we de gebruikelijke koopjes, een 13-inch MacBook met korting en leuk nieuws voor Simyo-klanten.
  • In iCulture Speelt spelen we The Chub, een bijzonder spel waarin je een dikzak door de hel loodst, en Paper & Light waarin je met dozen schuift.

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Tik m aan iPhone ING game

  • Tik m aan (gratis, afgebeeld) is de naam van een spel van de ING bank dat gisteren is ingegaan. Met de iPhone- of Android-app kan je zo op verschillende stations in Nederland op zoek naar cadeaus. Door de locaties te achterhalen en de cadeaus naar de ING-balie te smokkelen, kan je verschillende prijzen als tompouces of een Samsung Galaxy S5 winnen. Met de app wil de bank aandacht trekken voor contactloos betalen, omdat je in de applicatie ook zonder transacties, andere spelers in de buurt kan bestelen. Of iets in die trant.
  • Het populaire puzzelspel 2048 (gratis) introduceert een nieuwe uitdagende Challenge Mode die je ook in Game Center terugvindt. Hierbij heb je slechts een beperkt aantal zetten om specifieke tegels te verzamelen. Ook worden verschillende problemen verholpen.
  • De Nederlandse agenda-app Fancal (gratis) (voorheen WOWcal) is voorzien van een nieuwe maandweergave. Ook kan je de voor de app zo belangrijke achtergrondfoto in de app in volledig scherm bekijken. Dat doe je simpelweg met een knop op het vergrootglas rechtsonderin.
  • Google Search voor iOS (gratis) is voortaan sneller, begrijpt vervolgvragen over bijvoorbeeld het weer beter en biedt verschillende verbeteringen voor Google Now.
  • De nieuwe iOS-app FBX Review (gratis) van Autodesk, de bekende ontwikkelaar van 3D-softwaretoepassingen, laat je 3D-bestanden en -animaties weergeven op de iPhone en iPad.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.