Downcast krijgt update, Instacast heeft syncprobleem

De app Downcast heeft een update gekregen, waardoor het nu mogelijk is om podcasts op de achtergrond te downloaden. Ondertussen kampt de app Instacast met sync-problemen.

podcasts iphoneApple heeft een kleine update uitgebracht voor de Podcasts-app. Versie 1.0.2 biedt geen nieuwe functies, maar maakt de app wel sneller en stabieler. Het onverwacht afsluiten van de app zou voortaan afgelopen moeten zijn. In versie 1.0.1 van de Podcasts-app werden iets meer verbeteringen doorgevoerd, zoals het onthouden van de afspeelsnelheid en het tonen van het aantal nog niet afgespeelde afleveringen van een podcast. De Podcasts-app kwam halverwege juni beschikbaar. Aanvankelijk werd gedacht dat de app deel zou uitmaken van iOS 6, maar Apple bracht het als losse release uit, net zoals eerder werd gedaan met de iTunes U-app. Alternatieven zijn overigens schaars: naast de veelgebruikte app Instacast is er sinds deze week ook een update van de app Downcast.


Downcast heeft als nieuwe functie dat podcast-feeds op de achtergrond worden opgehaald. Dit gebeurt op vooraf ingestelde locaties, net zoals Instapaper laatst mogelijk maakte. Zo kun je aangeven dat alleen op je werkplek en thuis nieuwe episodes mogen worden opgehaald, maar niet als je onderweg in een café op het lokale Wi-Fi-netwerk zit. Dat de app voortdurend je locatie moet checken, is overigens niet ideaal voor de batterijduur. Het zou te maken hebben met Apple, die het voortdurend op de achtergrond downloaden van content niet toestaat bij apps van derden en ontwikkelaars daarom verplicht geofencing toe te passen. Bij de eigen app Newsstand/Kiosk kan het wel.

Ben je gebruiker van Instacast, dan loont het de moeite om op het bedrijfsblog van de makers te lezen over het synchroniseren via iCloud en de moeilijkheden daarbij.

Downloaden:

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 augustus 2012 om 8:07
Onderwerp
Categorie
Amusement

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.