PlexConnect werkt niet meer na Apple TV-update [Update]

In de Apple TV-update die op 27 augustus 2013 verscheen wordt PlexConnect geblokkeerd, de oplossing om mediacenter Plex op de Apple TV te gebruiken (Update: mogelijke fix)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

plex-libraryApple bracht eerder vandaag een update voor de Apple TV uit. Die brengt niet alleen nieuwe functies zoals Vevo, Disney Channel en Weather Channel met zich mee, maar schakelt ook een populaire functie uit. PlexConnect werkt niet meer, de populaire oplossing om de mediaserver Plex op je tweede en derde generatie Apple TV te gebruiken. Plex werkte met een hack, waarbij de software zich voordeed als Apple’s eigen app voor filmtrailers. Daardoor werd het mogelijk een alternatieve mediaserver-interface te gebruiken, zonder dat er een jailbreak nodig was. Maar Apple lijkt deze truc nu te hebben geblokkeerd.


We schreven in juni 2013 voor het eerst enthousiast over PlexConnect. Het handige aan de hack was dat je alle films, tv-series en andere media van je Plex-server kunt bekijken op je Apple TV. Toen de software verscheen was het opmerkelijk dat Plex erin was geslaagd om Apple’s gesloten systeem te omzeilen. We verwachtten in juni al dat Apple de mogelijkheid zou blokkeren in een toekomstige firmware-update. Die heeft iets langer op zich laten wachten dan aanvankelijk gedacht. Om PlexConnect te kunnen gebruiken was wel enige technische kannis nodig. Hieronder zie je een filmpje met PlexConnect in actie.

Tip: we hebben een aparte pagina Plex instellen op iPhone en iPad.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Een mogelijke fix voor PlexConnect via Apple Configurator. Niet getest en volledig voor eigen risico. (tip van Coen in de reacties)

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 augustus 2013 om 10:49
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.