PlexConnect werkt niet meer na Apple TV-update [Update]

In de Apple TV-update die op 27 augustus 2013 verscheen wordt PlexConnect geblokkeerd, de oplossing om mediacenter Plex op de Apple TV te gebruiken (Update: mogelijke fix)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

plex-libraryApple bracht eerder vandaag een update voor de Apple TV uit. Die brengt niet alleen nieuwe functies zoals Vevo, Disney Channel en Weather Channel met zich mee, maar schakelt ook een populaire functie uit. PlexConnect werkt niet meer, de populaire oplossing om de mediaserver Plex op je tweede en derde generatie Apple TV te gebruiken. Plex werkte met een hack, waarbij de software zich voordeed als Apple’s eigen app voor filmtrailers. Daardoor werd het mogelijk een alternatieve mediaserver-interface te gebruiken, zonder dat er een jailbreak nodig was. Maar Apple lijkt deze truc nu te hebben geblokkeerd.

We schreven in juni 2013 voor het eerst enthousiast over PlexConnect. Het handige aan de hack was dat je alle films, tv-series en andere media van je Plex-server kunt bekijken op je Apple TV. Toen de software verscheen was het opmerkelijk dat Plex erin was geslaagd om Apple’s gesloten systeem te omzeilen. We verwachtten in juni al dat Apple de mogelijkheid zou blokkeren in een toekomstige firmware-update. Die heeft iets langer op zich laten wachten dan aanvankelijk gedacht. Om PlexConnect te kunnen gebruiken was wel enige technische kannis nodig. Hieronder zie je een filmpje met PlexConnect in actie.

Tip: we hebben een aparte pagina Plex instellen op iPhone en iPad.

Een mogelijke fix voor PlexConnect via Apple Configurator. Niet getest en volledig voor eigen risico. (tip van Coen in de reacties)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 10:49
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, plex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.