Apple koopt Zweeds bedrijf AlgoTrim voor data- en beeldcompressie (update)

Apple heeft de Zweedse startup AlgoTrim overgenomen. Het bedrijf specialiseert zich in het optimaliseren van data en beelden.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

AlgotrimApple heeft weer een klein bedrijf overgenomen. Nadat het onlangs bedrijven Embark en Passif overnam, is het nu de beurt aan de Zweedse startup AlgoTrim, aldus de Zweedse nieuwssite Rapidus. Het bedrijf bouwt codecs en oplossingen die vooral het datagebruik en de prestaties van gegevens, beelden en graphics optimaliseren. Het is niet de eerste keer dat Apple een Zweeds bedrijf overneemt. In 2011 kocht het C3 voor kaarttechnologie en in 2010 nam het Polar Rose voor gezichtsherkenning over.

Kennis van AlgoTrim zal naar verwachting worden gebruikt om gegevens in de iPhone en iPad sneller te verwerken en zo bandbreedte te besparen. Het gaat daarbij met name om de compressie van video en foto’s, in het bijzonder JPG’s. Het bedrijf werkte al eerder voor de Japanese provider KDDI, waarvoor het afbeeldingen verkleinde. De startup is begonnen in 2005 en heeft zijn belangrijkste product, de Code Compression Library, sindsdien in veel Android-toestellen verwerkt. De belangrijkste wapenfeiten zullen na de overname waarschijnlijk niet snel zichtbaar zijn voor de gewone consument en moeten vooral in technische oplossingen worden gezocht die de efficiëntie van de iDevices vergroten. Zoals gebruikelijk heeft Apple geen officiële mededeling gedaan over de overname, maar de nieuwssite Rapidus meldt dat de CEO en hoofd van software-ontwikkeling Anders Holtsberg al bereikbaar is via het hoofdkantoor van Apple.

Apple heeft de overname inmiddels bevestigd. Over de plannen met het bedrijf liet Apple niks los.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 16:17
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.