Plex Streaming apparaten.

Plex start gratis videostreamingdienst met films en series

Maar wel met advertenties
Plex is vandaag begonnen met een nieuwe streamingdienst. Kijk nu gratis films en series, maar met advertenties. Het aanbod bestaat uit films van een aantal filmstudio's.

Plex streamingdienst nu met gratis films en series

Wie al gebruikmaakt van Plex zal het opvallen dat er opeens heel veel films en series in je bibliotheek staan. Deze zijn gratis te bekijken met advertenties voor én tijdens de film. Je vindt het volledige overzicht in het Movies & TV tabblad. De nieuwe dienst is wereldwijd gratis beschikbaar, maar er zit wel een aantal haken en ogen aan.


Als je al een bestaande mediabibliotheek hebt in Plex zul je op basis daarvan aanbevelingen krijgen. Daarmee helpt Plex voor als je niet weet wat je wil kijken. In de bibliotheek van deze gratis streamingdienst zul je niet gauw het nieuwste van het nieuwste vinden. Plex zegt zich te richten op films van over de hele wereld, maar benoemt ook het belang van films met lage budgetten. Enkele grote studio’s die meedoen zijn MGM, Lionsgate en Warner Bros.

Om gebruik te maken van de streamingdienst hoef je alleen maar een Plex-account te hebben. Een betaald lidmaatschap bij Plex is voor deze dienst niet nodig. Je ziet alleen advertenties bij het gratis aanbod, niet bij je eigen content of functies die je gebruikt met de Plex Pass. Je hoeft ook niet te betalen om de films in hoge kwaliteit te kijken.

Beperkt aanbod, geen ondertiteling
Helaas biedt Plex geen ondersteuning voor Nederlandse ondertiteling. Er is zelfs geen Engelstalige. Misschien is dit een functie die we later zullen krijgen, maar gezien het een gratis dienst is zullen we niet te veel verwachten. Enkele bekende films die de dienst belooft zijn The Terminator en Apocalypse Now, al kunnen wij deze titels momenteel nog niet in het aanbod vinden.

Ben je op zoek naar een nieuwe streamingdienst, dan kun je Plex een kans geven. Het is immers gratis, en het aanbod is groot (al zitten er weinig kaskrakers tussen). Plex belooft consequent films en series te blijven toevoegen aan de bibliotheek. Bij ons viel op dat de reclames gericht zijn op klanten uit de Verenigde Staten, maar daar kan in de toekomst verandering in komen. Heb je een Plex server, dan kun je films ook toevoegen aan je eigen lijst om ze later snel terug te vinden.

Sinds dit najaar heeft Plex ook een nieuwe app voor de Mac, waarop je deze dienst ook kunt gebruiken. Meer lezen over deze streamingdienst? Dat kan op de blogpost van Plex.

Bekijk ook

Plex heeft nieuwe desktop-app voor Mac, Plex Media Player gaat verdwijnen

Plex heeft een nieuwe desktop-app voor de Mac en Windows uitgebracht. Daarmee kun je offline kijken. Maar er komen geen updates meer voor de Plex Media Player. Daarmee komt er ook een einde aan de ondersteuning voor HTPC op tv's die met een pc zijn verbonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.