playGo AP1: AirPlay-ontvanger speelt lossless muziek af

De playGo is een kastje dat aangesloten wordt op een versterker, zodat je muziek lossless hierop kunt afspelen. Het apparaatje is wel iets duurder dan de AirPort Express.

playGoWil je muziek via AirPlay afspelen via je stereo-installatie of een versterker, dan kun je er een AirPort Express op aansluiten. De playGo is een wat duurder alternatief, dat met behulp van verschillende uitgangen je muziek met minimale kwaliteitsverlies draadloos van je iPhone naar je muziekinstallatie streamt. Achterop de playGo vind je naast een 3,5mm minijack namelijk ook twee RCA outputs en een aansluiting voor een optische kabel.

De alternatieve aansluitingen van de playGo zullen veel muziekfanaten aanspreken. Hoewel de AirPort Express met behulp van een minijack-aansluiting prima zijn werk doet, is er wel sprake van kwaliteitsverlies. Een optische kabel is een tweede optie, maar veel oudere versterkers hebben alleen een RCA-aansluiting.

Bovenop de playGo zitten knoppen om het apparaatje mee aan of uit te zetten en muziek te besturen. Hierdoor hoef je niet per se je iPhone bij de hand te hebben om de afgespeelde muziek harder of zachter te zetten, of een ander nummer te kiezen.

De playGo is een project op Kickstarter. Door 234 dollar te doneren ben je er van verzekerd dat je een playGo krijgt thuisgestuurd in november, mits de makers hun beoogde minimumbedrag weten in te zamelen. Het is nog niet duidelijk of dit zal lukken: op het moment van schrijven hebben ze bijna 20.000 dollar, met nog 44 dagen te gaan. Het geld wordt niet van je rekening afgeschreven als het minimum niet behaald wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 11:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.