iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederland in top 10 van meest iPad-vriendelijke landen

Nederland staat in de top 10 van meest iPad-vriendelijke landen. Dat zegt onderzoeksbureau Pingdom. Bij desktops, laptops en tablets staat de iPad op 4,66% van het webgebruik in Nederland.

apple store amsterdam ipad wachtrijOnderzoeksbureau Pingdom heeft een lijst gemaakt van de tien landen waar het meest gebruik wordt gemaakt van internet op de iPad. Nederland staat daarbij in de top 10, samen met landen als Angola, Nigeria en het Verenigd Koninkrijk. De absolute kampioen is Singapore: 7,06% van het webbrowsen op een ‘desktop’ vindt plaats via een iPad (in het onderzoek werden desktopcomputers, laptops en tablets op één hoop geveegd). In Nederland ligt dat percentage op 4,66%.

Het onderzoeksbureau gebruikte StatCounter, waarmee statistieken van meer dan 3 miljoen sites werden verzameld. Het lijstje is nogal opmerkelijk qua samenstelling: de Verenigde Staten ontbreken en er staan slechts twee Europese landen in de lijst. Singapore, Brunei, Angola en Nigeria voeren de ranglijst aan. Australië, Koeweit, Verenigd Koninkrijk, de Bahamas en Hongkong zijn ook vertegenwoordigd.

In het onderzoek werd alleen gekeken naar gebruik van de webbrowser. Andere iPad-activiteiten waarvoor een internetverbinding nodig is, zoals gebruik van apps en gamen, werden niet gemeten. Kijk je alleen naar werelddelen, dan zit Europa in de middenmoot met 2,25% en Zuid-Amerika loopt flink achter met 0,55%. De iPad was goed voor 2,22% van het wereldwijde webverkeer op ‘desktops’, terwijl bij Android-tablets dat percentage op 0,33% ligt.

ipad friendly

ipad friendly regions

Op de foto bovenaan dit artikel: de eerste kopers van de iPad in Nederland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 11:41
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.