Pioneer Rayz-oordopjes met Lightning laden tegelijkertijd je iPhone op

Pioneer heeft twee nieuwe oordopjes aangekondigd: de Rayz en Rayz Plus. Deze oordopjes werken via de Lightning-aansluiting. De Plus-versie heeft zelfs een extra Lightning-aansluiting om je toestel mee op te laden.

Pioneer Rayz oordopjes.
De Lightning-aansluiting kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen het opladen van je iPhone of iPad. Ook Apple benadrukte dat tijdens de onthulling van de iPhone 7, door de Lightning-aansluiting te benadrukken als ideale connector om koptelefoons op aan te sluiten. Tot op heden zijn er echter nog maar weinig oordopjes die werken met de Lightning-aansluiting. Een voorbeeld hiervan is de Philips Fidelio M2L, waar we vorig jaar nog een review over schreven. Pioneer heeft nu de Pioneer Rayz aangekondigd. Dit zijn oordopjes die werken met de Lightning-aansluiting. De oordopjes komen in twee versies, waarvan de duurste ook tegelijkertijd je iPhone kan opladen.

Pioneer Rayz met Lightning

De Rayz-oordopjes zijn uitgerust met ruisonderdrukking. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van zes microfoons en via de bijbehorende app kun je vervolgens allerlei instellingen aanpassen, waaronder het geluid van de oordopjes. De oordopjes herkennen ook wanneer je ze in en uit doet, zodat ze automatisch stoppen met het afspelen van muziek. De Rayz-oortjes krijgen zowel data als stroom via de Lightning-aansluiting, dus je hoeft ze niet op te laden. De geavanceerde functies voor ruisonderdrukking zijn volgens Pioneer alleen mogelijk dankzij de werking met Lightning, omdat dit niet mogelijk is met de standaard koptelefoonaansluiting.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De oordopjes kunnen ook gebruikt worden voor telefoongesprekken en met de HearThruä-stand bepaal je zelf hoeveel omgevingsgeluid er doorgelaten wordt. Hierdoor bepaal je zelf hoe de oordopjes klinken, afhankelijk van de situatie waarin je ze gebruikt. Dankzij het LightX platform van zijn de oordopjes energiezuinig, zodat ze de batterij van je iPhone niet leegtrekken. De Rayz-lijn komt daarnaast in twee versies. De oordopjes zijn ook voorzien van een afstandsbediening op de kabel, zodat je eenvoudig telefoongesprekken kunt beantwoorden, je muziek kunt pauzeren en meer.

De standaard Rayz-oordopjes bieden alle bovenstaande functies, maar de Rayz Plus heeft ook een ingebouwde Lightning-aansluiting in de kabel. Deze Lightning-aansluiting kun je gebruiken om je iPhone op te laden terwijl je de oortjes gebruikt. Dit werkt gewoon met een standaard Lightning-kabel, zodat je deze aansluit aan een stopcontact of powerbank. Dit lost meteen het probleem op van de verwijderde koptelefoonaansluiting, waardoor je niet meer standaard kon opladen en muziek luisteren tegelijk.

Pioneer Rayz en Rayz Plus oordopjes.

De Pioneer Rayz-oordopjes zijn officieel nog alleen aangekondigd voor de Amerikaanse markt, maar het is wel de verwachting dat de oordopjes ook in Europa beschikbaar komen. In dollars kost de gewone Pioneer Rayz $99,95, terwijl de luxere Rayz Plus met extra Lightning-aansluiting $149,95 kost.

Bekijk ook

Review: Philips Fidelio M2L is een koptelefoon met Lightning-aansluiting

Waarom je koptelefoon aansluiten op de audiopoort, als je ook een Lightning-connector hebt? De Philips Fidelio M2L belooft een superieure geluidskwaliteit. Of dat ook zo is, lees je in onze review.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.