Apple Nieuws-app in iOS 9.2

Apple Nieuws verschijnt op Nederlandse iDevices met iOS 9.2 beta, verdwijnt na herstart

De Apple News-app is sinds de publieke beta van iOS 9.2 verschenen op iOS-apparaten, maar dit is niet per se een voorteken dat Apple News snel naar Nederland komt. Zodra het toestel herstart wordt, verdwijnt de app weer.

Sinds de publieke beta van iOS 9.2 beschikbaar is, krijgen we van steeds meer iCulture-lezers de melding dat Apple Nieuws beschikbaar gekomen is op hun toestel. Helaas blijkt het loos alarm: na opnieuw opstarten is de app weer verdwenen. Ook is er nog geen Nederlands nieuws in de app te vinden. Dat de app voor sommige mensen zichtbaar is, is dan ook geen aanwijzing dat Apple Nieuws op korte termijn beschikbaar komt in Nederland.

App verdwijnt na opnieuw opstarten
Apple  News in de beta van iOS 9.2.Sommige (dus niet alle) mensen die de publieke beta van iOS 9.2 draaien (die sinds gisteren beschikbaar is), zien de Apple Nieuws-app automatisch verschijnen. Zodra je je toestel opnieuw opstart, verdwijnt de Apple Nieuws-app weer van je apparaat. Je kunt de app wel openen, maar op dit moment zijn er alleen Engelse artikelen zichtbaar. Er zijn nu ook geen tekenen dat een Nederlandse release aanstaande is, omdat er voorzover wij konden nagaan nog geen Nederlandse uitgevers benaderd zijn door Apple.

Ben je echt nieuwsgierig geworden naar Apple Nieuws, dan kun je ook je regio instellen op bijvoorbeeld de Verenigde Staten. De app verschijnt dan automatisch op je toestel, maar is wel volledig in het Engels. De Apple Nieuws-app blijft beschikbaar, zelfs als je je regio weer terugzet naar Nederland. Ook hier geldt dat zodra je je toestel opnieuw opstart, de app pas weer verdwijnt.

Apple  News in de beta van iOS 9.2.

Apple Nieuws is de vervanger van de Kiosk-app. De Apple News-app is sinds iOS 9 beschikbaar in de Verenigde Staten en sinds iOS 9.1 in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het is de verwachting dat Apple eerst in andere grote landen zal release voordat Nederland aan de beurt is. In de Apple Nieuws-app vind je publicaties van diverse media. In Amerika vind je bijvoorbeeld artikelen van Wired, The New York Times en CNN. De bedoeling van Apple Nieuws is dat alle artikelen mooi vormgegeven worden en samenkomen in één losse app, waardoor je niet meer allerlei nieuws-apps af hoeft te struinen op zoek naar interessante artikelen.

https://www.iculture.nl/apple-nieuws-zo-werkt-het/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2015, 12:37
Categorie Apps
Onderwerpen apple news, apple nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.