Adobe Photoshop Fix-icoon.

Review: Met Adobe Photoshop Fix verbeter je foto’s in een flits

Ben je op zoek naar een krachtige maar simpel te bedienen app voor het bewerken van foto's? Dan is Adobe Photoshop Fix zeer de moeite waard om te proberen. Lees onze review over Photoshop Fix, Adobe's gratis fotobewerker voor iPhone en iPad.

Adobe Photoshop Fix-icoon.Photoshop van Adobe wordt al jarenlang gebruikt door professionals om foto’s te bewerken. Het bekende programma was er ook voor iOS onder de naam Photoshop Touch, maar Adobe besloot deze app te vervangen door iets compleet nieuws. Die app is er nu: Photoshop Fix verscheen eerder deze week in de App Store en in deze review gaan we deze app eens nader bekijken. Adobe Photoshop Fix is een simpele en eenvoudig te bedienen app voor je iPhone en iPad. De app barst van de opties, zoals het retoucheren en verbeteren van je foto’s.

Photoshop op zakformaat: gezichten bewerken

In Adobe Photoshop Fix heb je een hele hoop bewerkingsopties op zak, waardoor je je foto’s eenvoudig aan kunt passen. Vind je dat je net te weinig lacht op die ene foto, dan kun je heel eenvoudig je mondhoeken laten krullen. Hoe realistisch het effect is hangt een beetje af van de originele foto. Bij de ene foto ziet een achteraf bewerkte glimlach er een stuk mooier en meer echt uit dan bij de andere foto. Vind je je onderlip net te groot, dan kun je die met een druk op de knop verkleinen. Is je neus te breed? Maak deze eenvoudig smaller door deze in de app te bewerken. Ook kun je eenvoudig onderdelen een andere kleur geven, zonder dat de structuur van het onderdeel zelf verloren gaat. Wil je jezelf een gekke haarkleur geven? Dan kun je tot in detail je haren een likje verf geven.

Met Adobe Photoshop Fix bewerk je foto's in een flits.   Met Adobe Photoshop Fix bewerk je foto's in een flits.

Een andere zeer handige functie is dat je foto’s eenvoudig kunt retoucheren en allerlei overbodige onderdelen weg kunt laten. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld wat oneffenheden uit je gezicht weg wil halen of als er onderdelen op je foto staan die je er liever niet op hebt, waardoor je foto net even wat cleaner wordt.

Eenvoudig te bedienen met heel veel opties

Adobe Photoshop Fix is eenvoudig te bedienen, ondanks dat de app barst van de opties. Zo kun je foto’s zowel horizontaal als verticaal spiegelen, omdraaien, bijsnijden, lichter maken, het contrast vergroten of verkleinen of er hele gekke dingen mee doen, zoals lachspiegel-effecten. Heb je bij het bewerken een foutje gemaakt, dan ga je eenvoudig terug met de undo-knop.

Met Adobe Photoshop Fix bewerk je foto's in een flits.   Met Adobe Photoshop Fix bewerk je foto's in een flits.

Voor het preciezere werk kun je heel dicht op een foto inzoomen, waardoor je minder snel fouten zult maken. Let er bij het verplaatsen van de foto wel op dat je dit met twee vingers doet, omdat de app anders denkt dat je wijzigingen wilt aanbrengen.

Adobe ID vereist, foto’s importeren uit Dropbox en Facebook

Met Adobe Photoshop Fix bewerk je foto's in een flits.Voor het gebruik van Adobe Photoshop Fix is wel een gratis Adobe ID vereist voordat je in de app met je eigen foto’s aan de slag kunt gaan. Er zijn verschillende opties om foto’s in de app te importeren. Zo kun je direct foto’s overzetten vanuit Facebook en Dropbox, al kun je ook gewoon direct een foto schieten of kiezen uit je fotoalbums. Ook Adobe’s Creative Cloud wordt ondersteund. Het delen van een creatie gaat ook eenvoudig via het standaard Delen-menu. Hierdoor verstuur je je foto’s zo naar een WhatsApp-contact of plaats je hem op Twitter. Alle bewerkingsopties in Photoshop Fix zijn gratis te gebruiken. Wil je de foto’s synchroniseren met CreativeSync, zodat je ze kunt importeren in andere Adobe-apps, dan moet je wel een betaald abonnement hebben.

De app is op dit moment alleen in het Engels te gebruiken, wat soms verwarrend kan zijn in het gebruik.

Conclusie Adobe Photoshop Fix review

Met Adobe Photoshop Fix heb je een krachtige bewerkingstool voor foto’s in huis. Je kunt in de app eenvoudig foto’s bewerken door onderdelen een andere kleur te geven, te verwijderen, te retoucheren of door simpelweg een foto te verbeteren. Ook voor de minder drastische veranderingen biedt Adobe Photoshop Fix een helpende hand, zoals het verkleinen van een afbeelding of door deze in zijn geheel te spiegelen. Het enige nadeel is dat je de app niet zomaar kunt gebruiken, maar dat je eerst een gratis Adobe ID aan moet maken voordat je aan de slag kunt gaan. Heb je al zo’n account, dan kun je met Adobe Photoshop Fix direct aan de slag met het bewerken van foto’s.

De grootste concurrent van Photoshop Fix is Pixelmator, gemaakt door de makers van de veelgeprezen app Pixelmator voor de Mac. Het verschil is dat Photoshop Fix zich uitsluitend op foto’s richt, terwijl je met Pixelmator ook kunt schilderen en dankzij Handoff-ondersteuning makkelijk (en gratis) je creaties tussen iPhone, iPad en Mac uitwisselt.

Pluspunten

  • Foto's bewerken in een handomdraai
  • Heel veel verschillende opties en mogelijkheden
  • Foto's makkelijk binnenhalen en doorsturen

Minpunten

  • Vereist een Adobe ID
  • Op dit moment alleen in het Engels

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2015, 9:30
Categorieën Fotografie en video, Productiviteit
Onderwerpen adobe, fotobewerking, photoshop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.