Reacties voor: Philips kondigt witte Hue-lampen en lichtschakelaar aan

Philips heeft witte lampen Hue Lux aangekondigd en een schakelaar Hue Tap, die zonder stroom werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Dit is toch wel een grote uitkomst en zeker iets dat ik aanschaf. Prijs is altijd hoog maar ik gebruik het dagelijks en samen met IFFFT en andere Apps komen de lampen hartstikke goed tot zijn recht.

    Mooi z’n energiezuinige schakelaar alleen hoop toch dat er snel ook een uitgebreide versie komt.

    Ik ga hem aanschaffen in ieder geval.

  2. Die Philips Hue Tap is zeker een aangename toevoeging op de lampen!! Die gaan er bij mij zeker komen!

    Nu nog een product met een bewegingssensor aan de lijn toevoegen!!!

  3. Hue lampen zijn ook verkrijgbaar bij bol.com. Niet alleen bij Apple store
    (Red.) bol.com is nu toegevoegd aan het artikel en opmerking over exclusiviteit verwijderd.

  4. Ik wacht op e14 (kleine) fittingen Philips!

    Ik heb hier meerdere lampen in huis die kleine fittingen gebruiken en wil pas overstappen als ik die ook kan gebruiken.

  5. Niet alle hue lampen zijn exclusief bij Apple. Sommige fittingen als de GU10 lampen wél. Gelukkig zijn de E27 lampen niet meer exclusief bij Apple

  6. Die schakelaar is wellicht wel een uitkomst! Ik bestuur de Hues nu via een Z-Wave homecontrol-centrale (Vera), maar zowel de keuze als de werking van Z-Wave schakelaars laat gek genoeg nogal te wensen over. Dan maar de verlichting direct aansturen met deze dingen.

    Tipje: wie gewoon dimbaar (warm wit) licht wil hebben zonder de kleurtemperatuur aan te kunnen passen, kan ook de lekker goedkope Living Whites aan de Hue koppelen, dan ben je onder de €20 klaar. Er is een klein programmaatje (Lampstealer) om de lampen zonder al te veel gedoe aan de Hue hub toe te voegen.

  7. Als je nu al een fysieke afstandsbediening wilt hebben voor je Hue-lampen, dan kun je ook de nieuwere generatie Living Colors lampen kopen, met de ronde afstandsbediening. Deze kan ook gebruikt worden op je Hue-lampen. Superhandig!

  8. Ik ga die Hue Tap zeker kopen!!

  9. @Muxje: Dat is wat ik ook heb gedaan. Wel een nadeel; Die Living Whites zijn niet met Hue zo in te stellen dat ze op een bepaald tijdstip uit of aan gaan. En, terzijde, helaas niet een aantal samen te voegen tot een groep.

  10. Voor diegene die nu Hue lampen heeft:
    Werkt het nu eigenlijk goed om automatisch de lampen te laten dimmen in 3 of 9 minuten en een timer smorgens om ze langzaam aan te laten gaan?
    heb ze nl een jaar geleden gekocht en toen werkte dit helemaal niet goed. Gingen gewoon aan/uit of timer werkte helemaal niet.
    Dus toen teruggestuurd.

  11. Ik ben de tuin met 4 livingwhites uitgebreid. Het koppelen ging heel makkelijk door in de Hue app op zoek lamp te drukken en op de laptop lampstealer actief. Gevolg 4 lampen Dimbaar en in te zetten met scenes. Kostte me 84 euro. Ipv 160 euro. Oké het zijn spaarlampen. Who gives a :p. Die Hue Tap komt op het juiste moment. Al vind ik het nog een beetje magertjes voor 60 euro. Al kan je het wel overal plaatsen :). Dus ook in je auto??

    Edit: het waren 5 livingwhites. Ook 1 bij de voordeur :). 17 euro ipv 40.

  12. Origineel geplaatst door Michel
    Voor diegene die nu Hue lampen heeft: Werkt het nu eigenlijk goed om automatisch de lampen te laten dimmen in 3 of 9 minuten en een timer smorgens om ze langzaam aan te laten gaan? heb ze nl een jaar geleden gekocht en toen werkte dit helemaal niet goed. Gingen gewoon aan/uit of timer werkte helemaal niet. Dus toen teruggestuurd.

    Ja dat werkt heel goed.

  13. Origineel geplaatst door Michel
    Voor diegene die nu Hue lampen heeft: Werkt het nu eigenlijk goed om automatisch de lampen te laten dimmen in 3 of 9 minuten en een timer smorgens om ze langzaam aan te laten gaan? heb ze nl een jaar geleden gekocht en toen werkte dit helemaal niet goed. Gingen gewoon aan/uit of timer werkte helemaal niet. Dus toen teruggestuurd.

    Hmm..Ik heb een soortgelijk probleem!
    Bij mij moeten de lampen om 7 uur aan gaan, maar dat doen ze al om 6 uur!
    Iemand met een oplossing?

  14. @Lodewijk69: Je zou het volgende kunnen doen:
    1) Philips Hue App updaten naar de laatste versie (indien mogelijk)
    2) 10 seconden de stekker uit de Bridge (daarna kijkt hij of er updates zijn voor de lampen en Bridge
    3) In de app naar instellingen> mijn Bridge > zoek naar updates
    4) In de app naar instellingen> mijn Bridge > Tijdzone (kies Amsterdam)
    5) In de app naar instellingen > mijn Bridge > Opruimen
    Dit kan ook helpen bij dit specifieke probleem (daarmee worden wel de timers en wekkers opgeruimd, de scenes blijven wel behouden)
    6) is het nog niet opgelost? Als je inlogt op meethue.com en gaat naar My Hue> My Bridge > show me more. Welke tijd geeft hij aan?

    Redelijk wat stappen maar bij een van deze stappen zal het waarschijnlijk zijn opgelost en anders zoeken we verder naar de oplossing

  15. @Beaumotica: Ik heb de tijdzone op Amsterdam staan, maar als ik op meethue.com kijk, dan staat de tijd op een uur vroeger… hoe los ik dat op?

  16. @RJ: Dat klopt inderdaad, dat is ook bij ons het geval.
    Mochten de wekkers niet op het juiste tijdstip werken: Bij onze tests blijkt dat het probleem is opgelost door de wekkers opnieuw in te stellen. Voor de zekerheid kunt u alle stappen volgen, mogelijk is het al voldoende de wekkers te verwijderen en opnieuw in te stellen.

    Meethue.com geeft waarschijnlijk ongeacht de gekozen tijdzone UTC weer http://www.worldtimeserver.com/current_time_in_UTC.aspx

  17. Origineel geplaatst door Michel
    Voor diegene die nu Hue lampen heeft:
    Werkt het nu eigenlijk goed om automatisch de lampen te laten dimmen in 3 of 9 minuten en een timer smorgens om ze langzaam aan te laten gaan?
    heb ze nl een jaar geleden gekocht en toen werkte dit helemaal niet goed. Gingen gewoon aan/uit of timer werkte helemaal niet.
    Dus toen teruggestuurd.

    Werkt nu soms wel soms niet. Maar dat ligt volgens mij zeker niet aan de lampen zelf, maar aan de software (appje). Ik zal er eens induiken. Ben overigens heel tevreden met Hue!

  18. @F1WilliamsJeff: IFTTT is zeker wel een aanrader. Wij hebben met IFTTT het nu zo ingesteld, dat de Hue-lampen automatisch aangaan als we thuiskomen. Veel handiger dan in het donker met je iPhone staan prutsen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.