Periscope-landschapmodus

Periscope laat je binnenkort tekenen op je livestreams

Periscope voegt binnenkort de mogelijkheid toe om te tekenen tijdens het livestreamen. De functie wordt op dit moment getest, waardoor gebruikers van de beta-app tekeningen kunnen maken tijdens het streamen.

Periscope-landschapmodus
De livestream-app Periscope test momenteel een functie waardoor gebruikers tijdens hun livestreams kunnen tekenen. De functie wordt op dit moment getest bij beta-gebruikers van de app. De tekeningetjes verschijnen kort in beeld, waarna ze vanzelf weer verdwijnen.

Periscope met tekeningetjes

De mogelijkheid om te kunnen tekenen met Periscope is vooral handig op momenten dat je iets wilt aanwijzen tijdens het streamen. In plaats van dat je in het luchtledige moet gaan zitten wijzen, kun je je kijkers duidelijker op iets belangrijks attenderen. Op dit moment wordt de functie dus getest in een betaversie van de app, waardoor het voorbehouden is aan betatesters. De tekenfunctie heeft de toepasselijke naam Sketching meegekregen. Hieronder zie je hoe dit er uit komt te zien.

De functie heeft wat weg van Digital Touch op de Apple Watch, waarmee je tekeningen kunt versturen naar contacten met een Apple Watch. Deze tekeningen worden automatisch verstuurd en verdwijnen ook weer, net als straks bij Periscope. Ook in Periscope kun je kiezen uit verschillende kleuren, terwijl de tekeningen ook meegenomen worden in de replays van de livestreams.

Periscope is op dit moment één van de grotere spelers op het gebied van livestreaming-apps, want concurrent Meerkat gooide onlangs nog de handdoek in de ring. Maar Facebook Live gaat binnenkort flink uitbreiden, zo maakte het bedrijf onlangs nog bekend. Ook Facebook Live krijgt daarbij de mogelijkheid om tijdens het streamen te tekenen, waardoor de functie van Periscope niet helemaal nieuw is.

De tekenfunctie van Periscope moet de komende weken voor iedereen beschikbaar komen, maar een meer exacte datum werd niet gecommuniceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2016, 12:03
Categorie Apps
Onderwerp periscope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.