Periscope Producer

Twitter kondigt Periscope Producer aan voor betere kwaliteit livestreams

Met Periscope Producer wil Twitter dat er betere livestreams komen in de stijl van tv-programma's. Daarom bieden ze er nu een speciale tool voor aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Twitter wil zorgen dat de livestreams van Periscope er beter uit zien. Daarom hebben ze Periscope Producer aangekondigd, waarmee bedrijven live videobeelden rechtstreeks naar hun fans kunnen streamen, in een acceptabele kwaliteit. De nieuwe tool is vooral gericht op videoproducers die beschikken over een betere kwaliteit camera’s of die videobewerkingssoftware gebruiken om beelden vanuit meerdere hoeken te schieten of te voorzien van pre- en post-roll advertenties. Met de huidige smartphone van Periscope kan dat niet.


Periscope Producer

Periscope Producer

Twitter nodigde Louis Vuitton uit om een modeshow vanuit Parijs te streamen in een hogere kwaliteit. Ook zouden tv-zenders een lokale livestream meteen naar Periscope kunnen doorsturen. De nieuwe tool is een duidelijk signaal dat Periscope meer kwaliteit wil en dat komt niet van de gemiddelde Periscope-gebruiker die met z’n smartphone op straat loopt en snel een relletje filmt. Periscope Producer is dan ook vooral bedoeld voor grotere bedrijven en media-organisaties die al uitzendingen maken in een tv-achtige stijl. Het zal alleen lastig opboksen zijn tegen Facebook en YouTube, die beide een soortgelijke dienst aanbieden en veel meer gebruikers hebben.

Producer is alleen op verzoek beschikbaar na goedkeuring door Twitter. Je kunt hier een aanvraag doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.