Reacties voor: Gerucht: Pebble in problemen door gebrek aan investeerders?

Pebble heeft moeite om investeringsgeld binnen te halen en moest leningen afsluiten om te kunnen overleven. Is het bedrijf in de problemen?

Reacties: 19 reacties

  1. Het artikel van TechCrunch was blijkbaar geschreven door een fervente aanhanger van het (in het artikel geprezen) Olio smartwatch, om sales naar daar te sturen (soort van Advertorial/PR-afspraak). Verder is een lening bij een bank een gunstig teken dat de bank hen kredietwaardig vindt; geen enkele startup die dat zo voor elkaar krijgt en enkel VC kan aanspreken.
    Dit is enkel maar positief en wijst erop dat Pebble een ‘volwassen’ bedrijf wordt. Een lening is zeker niet per definitie een teken van falen of iets dergelijks.

  2. Pebble zal het op de lange duur niet overleven. Best simpel eigenlijk als je lijkt wat voor features de grotere giants op de markt brengen. Vergeleken met apple, lg, Samsung en zelf acer is de Pebbel best een teleurstelling. Pebble just don’t cut it anymore! Was leuk toen ze even in de markt waren. Abandon ship!

  3. Misschien wordt de verkoop via Apple stores bedoeld? De Pebble was tot voor kort nog in Apple stores verkrijgbaar.
    Maar dan nog is het een vreemd stukje.

    En ik neem aan dat die vermeende leningen dan aangegaan zijn voor de Pebble 2 kickstarter?
    Kickstarters zijn immers ook investeerders.

  4. Origineel geplaatst door mylo
    Pebble zal het op de lange duur niet overleven. Best simpel eigenlijk als je lijkt wat voor features de grotere giants op de markt brengen. Vergeleken met apple, lg, Samsung en zelf acer is de Pebbel best een teleurstelling. Pebble just don’t cut it anymore! Was leuk toen ze even in de markt waren. Abandon ship!

    Wie redden het dan wel op de lange duur?

    Pebble onderscheidt zich op de smartwatchmarkt door een veel langere accuduur, beter leesbaar scherm en een lagere instapprijs dan de concurrentie.

    Je kunt er dan weliswaar geen onzin dingen mee zoals je hartslag naar vrienden sturen, maar voor veel mensen is de huidige functionaliteit meer dan genoeg. Andere smartwatches kun je ook als sporthorloge gebruiken, maar verder heb ik nog geen toepassing gezien die de Pebble overbodig maakt.

    Ze hebben tevens de succesvolste campagne ooit op Kickstarter gedraaid, dus er is voorlopig genoeg interesse.

  5. Worden voorbarige conclusies getrokken, net zoals Vincent zegt. Als een lening afsluiten betekent dat het financieel slecht gaat met een bedrijf dan kunnen negen van de tien ondernemingen hun toko wel sluiten. Zelfs techgigant Apple leent, omdat het voor hen voordeliger is om de lening terug te betalen dan het geld uit eigen kas te besteden. De negatieve berichtgeving omtrent Pebble kan er echter wel voor zorgen dat durfkapitalisten de boot afhouden. Zou het sneu vinden om dit bedrijf te zien gaan. Uiteindelijk zullen we wel zien of David echt van Goliath kan winnen.

  6. @René: kijk ook eens naar de looks vergeleken met bijvoorbeeld de Apple Watch. Het verschil in prijs is direct te zien. Het is het net niet. Ook bijvoorbeeld die brede bezels zodat je maar een klein gedeelte van het scherm gebruikt, stoorde mij behoorlijk. Mensen die het geld hebben of het geld er voor over hebben kiezen niet (meer) voor een Pebble met deze moordende concurrentie.

  7. Ik heb een Pebble Original. Ik ga niet 300 meer betalen voor een Apple Watch.
    Grootste nadelen Apple watch: accu, niet continue de tijd in beeld en traag.

  8. @Ed: Wat jij ‘het is het net niet’ noemt, heb ik met de Apple watch (ik wil nog een stap verder gaan maar dat is niet relevant in deze discussie en voor de volledigheid, ik gebruik vele Apple producten sinds de G3 tower).

    Ik heb het geld er wel over voor de Pebble en (nog) niet voor de Apple watch, daar zal eerst de accuduur aanzienlijk voor verbeterd moeten worden.

    Of het artikel op TechCrunch waar is weet ik niet, ik weet wel dat Pebble op dit moment begonnen moet zijn met de uitleveringen van de Time maar wat Pebble voor rol in de toekomst van de smartwatch kan gaan spelen blijft koffiedik kijken, net als met de Apple watch.

    Concurrentie op de smartwatch markt is er zeker, imho onderscheid Pebble zich voldoende om daar een speler in te blijven.

    (Overigens is die Olio ook een heel mooi ding om te zien, maar wel aan de prijs en ook maar 48 uur accuduur.)

  9. Maar Cloverfield, ik heb niets, maar dan ook niets, te klagen over de accu van de Apple Watch, het feit dat de tijd niet constant in beeld is, maakt me echt niets uit, en traag? Heb je het zelf al eens geprobeerd? Vooral na de laatste update is er helemaal niets traag aan.

  10. Origineel geplaatst door Ed
    @René: kijk ook eens naar de looks vergeleken met bijvoorbeeld de Apple Watch. Het verschil in prijs is direct te zien. Het is het net niet. Ook bijvoorbeeld die brede bezels zodat je maar een klein gedeelte van het scherm gebruikt, stoorde mij behoorlijk. Mensen die het geld hebben of het geld er voor over hebben kiezen niet (meer) voor een Pebble met deze moordende concurrentie.

    Tja het blijft subjectief. Persoonlijk vind ik de Pebble Time er mooi en premium uitzien. Ook het epaper scherm is vele malen handiger bij daglicht en ‘s avonds gebruik je gewoon de backlight optie. Dit alleen al biedt een groot voordeel tav de Apple Watch. Ook gezien de prijsstelling denk ik dat er zeker een markt voor is en blijft. Een dergelijk persbericht lijkt wel op zo’n negatieve manier geschreven dat je er bijna wat van gaat denken…

  11. Ik denk dat accuduur (Pebble) over het algemeen niet opweegt tegen betere functionaliteit (andere smartwatches). ik heb de eerste generatie pebble en zou toch liever meer kunnen doen tegen minder accu als ik moest kiezen.
    Want anders zou de dumpphone die een maand meegaat het ook niet afleggen tegen een smartphone die amper 1 dag meegaat.

  12. Ik heb inmiddels zo’n 2 jaar de originele Pebble om m’n pols, en het ding werkt nog steeds perfect. Ook heb ik de nieuwe Pebble Time Steel besteld via Kickstarter. Ondanks dat ik een Apple gebruiker ben, ben ik nog niet zo’n van van de Apple Watch om de simpele reden dat ik €1000+ voor de stalen versie te veel geld vindt.

    Daarnaast blijkt dat het enige wat goed werkt op de Apple Watch is eigenlijk hetzelfde wat de Pebble goed doet (notificaties en tijd weergeven). De app’s blijken tot nu toe heel traag.

    Maar ik sluit niet uit dat ik over een jaar of twee een 2e of 3e generatie Apple Watch zal kopen.

  13. Grappig, al die meningen van mensen over trage apps, slechte accu’s etc. terwijl ze zelf geen Apple Watch hebben.

  14. Net als Lennart voldoet de Pebble Steel zat voor mij. Notificaties de tijd en de batterijduur. Persoonlijk heb ik geen behoefte aan hartslagmeters, games en andere gimmicks op een horloge. Heel mooi ding zo’n Apple Watch maar vind hem persoonlijk te duur voor wat hij bied. Groot Apple fan maar laat de Watch aan mij voorbij gaan.

  15. @MLVC: serieus bedoeld. Is er inderdaad verschil te merken ten opzichte van de vorige software versie?

  16. Ed: bij mij werken de apps gewoon snel, en zelfs die van derden worden snel geopend. Ik snap al die klaagzangen hierboven niet.

  17. Origineel geplaatst door Ed
    @René: kijk ook eens naar de looks vergeleken met bijvoorbeeld de Apple Watch. Het verschil in prijs is direct te zien. Het is het net niet. Ook bijvoorbeeld die brede bezels zodat je maar een klein gedeelte van het scherm gebruikt, stoorde mij behoorlijk. Mensen die het geld hebben of het geld er voor over hebben kiezen niet (meer) voor een Pebble met deze moordende concurrentie.

    De looks van de Apple Watch kan heel veel mensen, waaronder mij, niet bekoren.

    En als je dan ook nog eens honderden euro’s extra moet betalen om ‘m er een beetje toonbaar uit te laten zien, zonder dat dit enig effect heeft op de functie, dan kiezen zat mensen alsnog met liefde voor de Pebble.

  18. Finance 101
    Op het moment krijg je nog net geen gratis geld bij de bank (0,25% rente) dus voor dit soort kleine bedragen is het helemaal niet raar om te lenen.
    Beter dat dan weer wat VC aan te trekken en het aandeel van je vorige investeerders diluten

    Stemmingmakerij

  19. Origineel geplaatst door MLVC
    Grappig, al die meningen van mensen over trage apps, slechte accu’s etc. terwijl ze zelf geen Apple Watch hebben.

    ha! Ik heb idd géén Apple watch (heb al geruime tijd een Microsoft band) maar juist de accuduur (opgave van Apple zelf!) heeft mij doen besluiten er ook geen bij elkaar te sparen, en ik vind het onder meer ideaal dat mijn band wél GPS aan boord heeft, dus ik mag dan misschien niet oordelen over een Apple watch, maar wert heel goed wat ik zou gaan missen. (en dat weegt voor mij zwaarder voor wat ik misschien zou gaan winnen …)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.